roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
vineri, 11 septembrie 2009

Am participat la nişte cursuri profesionale la Sinaia. Serile le petreceam în restaurantul hotelului, dotat cu orchestră şi ring de dans. De cum au apărut în scenă nişte dansatoare de can-can, o grămadă de bărbaţi şi femei s-au apropiat şi-au fotografiat în extaz grupul de fete care dansau arătându-şi chiloţii.

Incântarea lor era la cote maxime, de parcă n-ar mai fi văzut în viaţa lor aşa ceva. S-a organizat o excursie la Poiana Braşov. S-au înscris aproape toţi cu mare entuziasm. Am fost întrebat de ce nu merg şi eu. „Păi ce să văd la Poiana Braşov ? ” am zis. Colegul s-a îndepărtat de mine cu grijă.

Am discutat cu o colegă despre noua serie de cărţi de la Adevărul. „Sunt bune cărţíle astea, cu zece lei faci un cadou de te-ai scos !” spuse ea.„Păcat că nu sunt incluşi numai autori importanţi. Fenimore Cooper alături de Dikens ! Plus că aceste cărţi le am şi le-am citit de mult. Ion de Rebreanu sau altele !” am zis eu. Ea spune: „Şi eu am citit Enigma Otiliei de Rebreanu şi-am mai citit aia de Shakespeare - Cei trei muşchetari ! ” .

Există o categorie de oameni care nu citesc. Sunt persoane cu studii superioare economice, tehnice sau juridice. Nu sunt nişte proşti. Nu au nicio jenă dacă încurcă titlurile sau autorii. Este ca şi cum ar spune: cititul ăsta nu foloseşte la nimic. Şi chiar aşa, la ce le-ar folosi ?

0 comentarii: