romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
joi, 10 septembrie 2009
f746bc0396ff40d4b3cd80c838756bbaEste vorba de un om care se naşte batrân. Adică aşa ca Irinel Columbeanu. Tinerelul bătrân Benjamin la fel ca şi Irinel la început, deşi arăta ca un om cu experienţă, nu avea la activ nici un contact sexual cu o femeie. La vreo 17 ani arătând ca o piticanie sfrijită şi neputincioasă este anjajat pe un remorcher unde se dovedeşte foarte harnic şi eficient în orice munci în ciuda aspectului său.

Căpitanul navei aflând cu stupoare că „bătrânul” Benjamin nu fusese la femei îl duce la bordel. Toate fetele se dau la o parte cu scârbă. Doar una se încumetă să se ocupe de bătrânel. Fata are o surpriză imensă, fiindcă piticania n-o lasă să închidă un ochi toată noaptea. Pe măsură ce trece timpul, Benjamin întinereşte şi se transformă vizibil în Ahile (cel din filmul Troia).

Faţă de comportarea din timpul antichităţii tânărul Benjamin (Brad Pitt) nu mai face salturi spectaculoase cu sabia spre adversari, nu se mai duce singur singurel în faţa unei cetăţi puternice să-l cheme pe Hector la luptă dreaptă, nu-şi mai arată vitejia pe câmpul de luptă. El se ocupă doar de femei prin hoteluri, afişând mereu aceiaşi figură uşor zâmbitoare şi oarecum tâmpă. In orice caz, este fericit. Spre sfârşit (al lui şi al filmului), el devine adolescent, învaţă să cânte la pian, apoi devine bebeluş şi moare. Şi se termină filmul, cam lung.

Este ecranizarea cărţii lui Francis Scott Fitzgerald Strania poveste a lui Benjamin Button, care a scris romanul pornind de la o idee a lui Mark Twain, care spunea că toate lucrurile bune se-ntâmplă în prima parte a existenţei unui om şi toate cele rele se petrec în ultima parte a vieţii. Fitzgerald Scott a inversat perioadele şi a găsit reţeta fericirii. Simplu, nu ?

2 comentarii:

Ana spunea...

Mai zicea cineva că ar fi trebuit să lumă pensia în tinereţe şi să muncim la bătrâneţe.
.-= Ana´s last blog ..Are nevoie de tine =-.

isuciu spunea...

Anaayana:

Dar sa fie si o tinerete lunga !