romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
miercuri, 18 noiembrie 2009
25156_slumdog-millionairePe HBO s-a difuzat de curând filmul  Slumdog Millionaire.

De cum l-am văzut pe examinatorul din filmul Slumdog Millionaire l-am recunoscut pe Sorin Ovidiu Vântu.  Aceeaşi mustaţă de frizer mucalit, aceeaşi privire ascuţită de om care-ţi vede buzunarul pe dinăuntru şi împarte bani cu  nemiluita  băieţilor măslinii.

Nu l-am descoperit pe Robert Turcescu sau pe Tatulici. Dar SOV s-a strecurat foarte bine în pielea actorului  Anil Kapoor şi i-a jucat foarte bine rolul. Adică a făcut ceea ce face deobicei: bani prin mijloace obscure. Filmul a dezvăluit unul dintre ele: în momentul în care SOV-ul indian constată că Jamal Malik, tânărul care nu greşise niciun răspuns la jocul „Vrei să fii milionar ?”, are şanse să câştige potul cel mare îl dă pe mâna poliţiei.

„Trişează !” a zis el şi poliţiştii încep să-l interogheze. Adică să-l lovească, să-l pună la şocuri electrice, să-l tortureze. Jamal ştia că pe bancnota de 100 de dolari se află chipul lui Benjamin Franklin  (răspunsese în cadrul concursului) dar nu-l recunoaşte pe Gandi de pe o bancnotă de 1000 de rupii pe care i-o arătase poliţiştii.

Aceştia nu înţeleg cum face el de reuşeşte să trişeze la un joc de cunoştinţe generale, dar cu cât pricep mai puţin cu atât par mai convinşi de vina băiatului. După ce-l maltratează bine – încercând de fapt să-l  înfricoşeze, să-i distrugă curajul de a mai gândi, urmează ultima rundă: o întrebare a cărei miză era dublarea sumei deja câştigate de zece milioane de rupii.

Întrebarea era legată de eroii  cărţii lui  Alexandre Dumas Cei trei muşchetari, respectiv Athos, Portos şi Aramis. De cum i se pune întrebarea Jamal spune că nu ştie răspunsul #:-S lăsând încremeniţi milioane de oameni cu nasurile lipite de ecranele televizoarelor.

Alege posibilitatea să întrebe un prieten şi-o nimereşte la telefon pe prietena lui. Ea spune că n-a auzit de aşa ceva… Am rămas siderat. Chiar aşa de inculţi pot fi indienii ? S-ar putea că dacă n-au auzit de opera lui Alexandre Dumas să nu  ştie nimic nici de Adrian Păunescu. Aşa cred !  :)

1 comentarii:

online spunea...

ceea ce I was privire pentru, multumesc