roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 21 decembrie 2009
Celebrul filozof Immanuel Kant nu a părăsit niciodată Königsberg  şi nu s-a însurat niciodată. Ca orice profesor din România după ce a devenit profesor titular şi-a cumpărat din leafă o casă în care primea mereu oaspeţi şi avea un servitor care-l trezea în fiecare dimineaţă la ora cinci fără un sfert (:|. Poftim ? Am greşit ceva până aici ? Un profesor din România nu-şi poate cumpăra o casă din salariu ?! Nu se poate aşa ceva…Nu-mi vine să cred! [-X

De ce nu s-a însurat niciodată ? Kant considera celibatul o problemă care ţinea de esenţa însăşi a filozofiei. Avea convingerea fermă că nu poţi să te ocupi şi de nevastă şi de filozofie. Iar filozoful nu e la fel ca băcanul care opt - nouă ore stă cu şorţul pe el la tejghea după care intră în casă şi stă peste nevastă. Filozoful lucrează tot timpul.

Iată ce spune Kant despre femei:

„O femeie precum doamna Dacier, al cărei cap e doldora de greacă, sau ca marchiza du Chatelet, care discută despre mecanism în detaliu, ar putea cu acelaşi succes să poarte barbă”.

„Îmi este greu să cred că sexul frumos este capabil de principii.”

„Atâtea femei abuzează de încuviinţarea ce le-a fost dată ca să fie ignorate”

„Este uşor să analizezi bărbatul; femeia, în schimb, nu-şi trădează secretele, păstrându-le cum nu se poaste mai rău pe ale celorlalţi. :-@ ”

„Râsul este viril, lacrimile feminine.”La această observaţie, mi-aş permite un amendament: dacă nu eşti şef de stat :(( .

Kant avea o teamă de viaţa sexuală. El spunea că trebuie să-ţi păstrezi lichidele. Ele reprezintă o parte din forţa noastră vitală. Orice scurgere este o pierdere de energie.

Cartea lui Jean - Baptiste Botul tratează concepţia lui Kant despre sexualitate cu ironie şi umor. Sigur că nu oricine îşi poate permite să facă acest lucru.Botul nu a lăsat nicio scriere filozofică. Au rămas după acest autor numai transcrieri ale conferinţelor sale.

6 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Să ştii că postarea asta a ta chiar m-a convins că Immanuel Kant a fost un om cu adevărat deştept... Mă rog, mai puţin chestia cu scurgerile de lichide...

Liviu Drugă spunea...

Pare foarte interesanta! Mai auzisem despre carte, dar daca nu erau randurile tale, as fi trecut peste ea cu prea MARE usurinta.
.-= Liviu Drugă´s last blog ..Recomandare audio de weekend (15) =-.

isuciu spunea...

Liviu Drugă:
E o carte mică dar cu un text mare.O bijuterie!

Poiana lui Mayuma spunea...

Alaturati-va campaniei Hai sa cumparam o carte de la Nemira de Craciun!

isuciu spunea...

Poiana lui Mayuma:
De acord. N-am reusit sa comentez la postul Interviu cu fantome. Dar postarea mi-a placut. Am ras si eu copios la citirea interviului. Dar nu era de ras. Tipa e dusa cu sorcova si unii lesina de admiratie.

isuciu spunea...

Ştefan Tomşa:
E clar că a fost unul dintre marii gânditori ai omenirii.Şi ca toate marile genii a avut şi ciudăţenii.