roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 15 februarie 2010
Nicolae Breban  răspunde în R.L. nr. 4 / 12 febr.2010 acuzaţiei formulate de Gheorghe Grigurcu în numărul anterior al revistei potrivit căreia autorul „Buneivestiri” s-ar fi dezis cu greu de ideologia comunistă. Nicolae Breban insistă pe afirmaţia lui Grigurcu din care rezulta că ar fi jucat tenis cu generalul Pleşiţă – fapt pe care îl neagă.

Căutând să se disculpe Breban se scufundă şi mai mult în „băltoacă”, dând amănunte din care rezultă clar tocmai că era un apropiat al conducătorilor comunişti, indiferent dacă a jucat sau nu tenis cu generalul Pleşiţă. În  afară de aceasta, N. Breban nu face nicio referire la remarcile lui G. Grigurcu cu privire la textul din Trădarea criticii:

„Mai ales scrierile Monicăi Lovinescu, publicate cu pompă de Editura Humanitas şi comentate de N. Manolescu ultra-elogios, nediferenţiat, ocolind falsurile şi uneori chiar minciunile care care se etalau pe zeci de pagini…”.

Breban se ofuschează foarte tare că nu este apreciat ca un anticomunist, cu toate că nu se dezice de ideile şi comportamentul său mai vechi [-( . Intelectual de marcă şi scriitor de talent, tendinţa lui de a păcăli lumea este penibilă. Ce deosebire extraordinară este între Nicolae Breban şi regretatul Octavian Paler !

2 comentarii:

Ana spunea...

Mai bine rămânea filosof și păcălea numai pe sine.
.-= Ana´s last blog ..Dragostea durează trei ani, Frédéric Beigbeder =-.

isuciu spunea...

Ana:

N-a putut sa ramana filozof. E greu!