roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 22 februarie 2010
M-am zbătut prin mulţimea din autobuz să ajung la locul liber. M-am aşezat mulţumit şi-am început să privesc cu satisfacţie în jur, când o pală de duhoare m-a lovit asemeni unui jet de gaze toxice lansat pe vreun front de luptă. Venea chiar de lângă persoana aşezată lângă mine, o femeie micuţă şi buhăită, înveşmântată într-un fel de plapumă.

Deodată o băbătie cam negricioasă strigă în direcţia mea: „ Daţi-o domnule jos, că nu se mai poate respira aici ! O să murim asfixiaţi din cauza nenorocitei !”. M-am lămurit de ce fusese locul liber. Îngrămădiţi ca nişte ca nişte sardele cei din jurul meu se ţineau cu mâinile de nas, sau îşi puseseră fularele la gură.

„ Şi bărbaţii ăştia nenorociţi nu zic nimic, în loc s-o dea jos!” continuă să ţipe femeia brunetă. Un bătrânel vorbi spre tavanul autobuzului „Eu am rugat-o odată să coboare, dar nici nu m-a băgat în seamă”. „Dar să-i spună cineva nesimţitului ăla de şofer, că văd că-l doare-n ştoi! ” nu se lăsă negricioasa matură. Un tip în haină de piele interveni : „ Ce să-i faci dom’ le, s-o iei în braţe s-o dai jos ?? Ce, vrei să fac hepatită ?”

Atunci un bărbat care aducea cu ziaristul Niţu, mă rog, n-are importanţă dacă nu-l ştiţi, începu să strige : „Băi oameni buni, femeia asta poate că n-are casă! ”  „Şi trebuie să se pişe în maşina noastră?” se auzi vocea unei femei bătrâne. Bărbatul reluă : „Îi vedem pe ăştia amărâţi, dar pe nenorociţii care ne-au adus aici nu-i vedeţi !” „ Păi de ce n-are casă ?” spuse şi un bătrân cu aspect firav. „Păi de ce n-are casă !?” strigă bărbatul care luase taurul de coarne, repetând spusele bătrânului. „Să vă spun eu de ce n-are ! Pentru că de 70 de ani suntem conduşi de comunişti !”.

Între timp mi-am pus şi eu batista la nas. De undeva din spatele maşinii o voce groasă, bărbătească, se pronunţă cu hotărâre : „ Lasă bă, că comuniştii era omenoşi” . „Aşa e !” se auziră mai multe afirmaţii. „Ia daţi-l jos din maşină!” strigă un tip care aducea cu Victor Ponta. Maşina opri în staţie. „Să coboare acela!” „Scoteţi-l din maşină!” „Neronorocitul!” „Împingeţi-l afară” se auziră mai multe îndemnuri. Omul coborî. Femeia care mirosea groaznic rămăsese lângă mine, privind în jur indiferentă.

10 comentarii:

Ana spunea...

Am păţit-o şi eu cu locul liber. Dar tu nu ai participat la dialog? :D
.-= Ana´s last blog ..Autoportret .jpg =-.

isuciu spunea...

Ana:
Nu. Am fost depasit de evenimente ; nu stiam cine are dreptate. Iar mirosul era intr-adevar, duhoare ! Ca sa faci analize si reflectii socio-filozofice, ai nevoie de oarecare confort!

Ana spunea...

De obicei, în astfel de situații, cu cât sunt mai mulți participanți la dialog, cu atât ies mai multe scântei.
.-= Ana´s last blog ..Autoportret .jpg =-.

isuciu spunea...

Ana:

Pacat ca n-am putut sa inregistrez ! De obicei in astfel de situatii (femeia fara casa etc) nimeni nu spune nimic. Dar daca incepe o discutie intre necunoscuti se naste un spectacol suprarealist. Toti timizii incep sa urle! :-O

Ana spunea...

Uite, omul avea dreptate. Admir curajul celor care iau apărarea celor cu probleme. Până la urmă ar trebui să ne pese mai mult şi să acţionăm. De obicei doar reacţionăm şi atât, vorba lui Dan Puric.
.-= Ana´s last blog ..Autoportret .jpg =-.

isuciu spunea...

Ana:

Romanii nu sunt solidari. Pana la urma daca-ti pasa de altul, devii ridicol.

Alex spunea...

Deci domnul Suciu ne invata ca e mai bine sa stam in duhoare, facand slalom printre scuipati pe trotuare, ori printre rahati, sa nise sparga baloane de guma la ureche prin metrou etc. decat sa fim ridicoli. Nesimtirea este recomandata :))

Ce chestie !

Ana spunea...

Eeee, și dacă-ți pasă prea mult de părerea celorlalți, cum devii?
.-= Ana´s last blog ..Autoportret .jpg =-.

isuciu spunea...

Ana:
Angoasat !

isuciu spunea...

Alex:
N-am recomandat nesimtirea si nu sunt profesor de etica. Am relatat o situatie.