romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
miercuri, 24 martie 2010
Cred că o carte complicată, o confesiune plină de sensuri şi delicate probleme de conştiinţă ca Viaţa unui om singur de Adrian Marino ar trebui analizată de persoane potrivite.

Dar iată că în luptă se aruncă un tip necizelat cultural şi superficial ca Rogozanu, care mi-a câştigat o definitivă repulsie când a declarat la o emisiune de la televizor că el n-o să se apuce niciodată să citească prăfuitele opere ale lui Octavian Paler. Halal critic literar !

De data aceasta, Costi Rogozanu publică în Suplimentul literar şi artistic Nr.265 din  20-03-2010 o recenzie a cărţii lui Adrian Marino Viaţa unui om singur. După ce face o trecere în zbor prin textul cărţii enuntând judecăţi primitive şi de umor involuntar ” …(gloria postumă îl lasă rece pe Marino)” sau  „Marino ne-a lăsat o lecţie de demolat statui” etc,  el conchide : „Cioran ar fi rămas mască”. Eu am rămas tablou.

6 comentarii:

ryana spunea...

ma gandesc,daca inca mai traia Octavian Paler,ce-ar fi spus la aceste cuvinte "iluminate"ale personajului de mai sus?...un om de talia lui O,P.cred ca se naste la intervale mari de ani intr-o tara..mi-amintesc o emisiune de ceva ani in urma,cand era la un post de televiziune,unde se dezbatea posibila numire a lui Emil Boc in functia de prim-ministru,si la care Maestrul a spus"imi doresc sa nu prind ziua in care acest om sa ocupe astfel de functie"..o uimitoare profetie.....sau o intuitiva prezicere?...se spune ca "fiecare om in tara sa este profet"..hm.Rogozanu din pacate se pare cum ca e prea preocupat sa lucreze la propriul sau tablou..probabil de aici expresia"am ramas tablou"...
.-= ryana´s last blog ..acasa... =-.

isuciu spunea...

ryana:
Este imposibil de explicat cum a ajuns acest tip infatuat mare jurnalist!

ryana spunea...

stii,pana la urma"fiecare pasare moare pe limba ei"..orice inaltare a cuiva pe un loc ce nu-l merita,mai curand sau mai tarziu,il va rejecta la locul de unde a venit....sunt destui de la revolutie incoace,care crezandu-se mari stele.au ajuns comete,si nu numai in randul jurnalistilor desigur...bine asta nu ar fi o consolare,ca stiu cum ca prostia doare ..si din pacate nu pe cei ce o imprastie...mda,se pare ca dupa "furtuna "din '89,inca nu s-au eliminat gunoaiele de la suprafata apei...dar mai avem nevoie de ceva rabdare,si sa nu ne pierdem speranta..
.-= ryana´s last blog ..acasa... =-.

isuciu spunea...

ryana :
Ai dreptate cu rejectarea. Dar la unii dureaza pana la acel moment. Alt exemplu : Iosif Boda. De unde a rasarit acest om care-si da cu parerea pe toate posturile de televiziune asupra tuturor problemelor importante ale noastre ? Ce palmares are ? Ce ziare a condus ? Cu ce se ocupa de obicei ? Apare in mod inexplicabil in mijlocul ecranelor de tv. si vorbeste fara sa miste buzele.

ryana spunea...

..aoleu,nu-mi mai aminti,deja fac alergie numai cand i se anunta prezenta prin platouri,de timbrul vocii nazale si ce mai debiteaza,nu mai spun...eeeeii,na....ce-i greu de inteles!..se cauta un inlocuitor al lui Silviu Brucan...pt.ca in multe situatii cauta sa-l imite pe defunct...mare e gradina ta Doamne!..zise neica nimeni,adica eu(scuze sunt putin jenata sa ma pronunt in astfel de cazuri,dar e prea incitant subiectul sa-l pot ocoli:)...
.-= ryana´s last blog ..acasa... =-.

isuciu spunea...

ryana:
Mie imi pare rau ca a cam disparut din primul plan mediatic Toader Paleologu, cel care dadea vina pe maimuta de plus cand era mic si facea pipi in pat… era macar distractiv ! :))