romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 26 aprilie 2010
Un jalnic comic francez a făcut mişto de români, spunând că salutul nostru constă în întinderea palmei a cerşeală şi în bâiguirea unor cuvinte în franceză: „S’il vous plait, monsieur !”

Amărâtul acela care îşi câştigă pâinea ultragiind un popor harnic, cinstit şi muncitor ca al nostru, ar merita o lecţie. Eu am fost în Franţa şi am văzut cerşetori români, dar aceştia mi-au vorbit frumos, româneşte.

M-au însoţit un timp fără să spună nimic, după care mi-au spus că sunt români din Vaslui şi pot să-mi arate Arcul de Triumf. „Nu-i acesta din faţa noastră ?” am întrebat. „Ba da !” au zis şi le-am dat doi euro fiindcă îmi făcuseră şi serviciul de a-mi arăta Parisul.

Este adevărat că am auzit şi cerşetori care spuneau: „S’il vous plait, monsieur!”, dar aceştia erau francezi. Ştiu asta chiar de la ei. Când i-am întrebat de unde sunt mi-au răspuns clar că sunt din Montmartre. În româneşte.

11 comentarii:

ryana spunea...

hahahahahahahahaaaaaaa!.......multumesc pentru aceasta postare ce mi-a inceput ziua cu zambet,ce zambet, ca lesin de ris...ca sa vezi cati francezi cunosc limba romana!..sa mai spuna cineva cum ca visul de aur al lui ceausescu in a invata minte tot globul cum ca ..stai ca iese ca dracul daca scriu ca..adica precum romanul nu-i niciunul,si limba oficiala spre viitor este cea romaneasca...pardon romana..dar nu am caciula la a..asta e!..de aia si unele pc.uri, nu au diacritice,ca sa vada lumea domne'de unde ni se trage totul....adicalea de la romani fir-ar sa fie!..prin urmare..ave cezar!...acum care Cezar,fiecare sa ia aminte:)..o zi minunata sa ai!
.-= ryana´s last blog ..Ave!.... =-.

isuciu spunea...

ryana:

Limba romana s-a impus in metroul din Paris!

ryana spunea...

asa?...i-auzi,ce vigilenti sunt francezii domne'!.. repede iau masuri...nu ca la noi,prin ordonante de urgenta,...urgente ce sunt doar pentru unii,pentru altii..se face trimitere la "pe aripile vantului"cu celebra expresie "las ca si maine e o zi!."..si de aceea nu mai soseste ziua aia ce o asteapta fiecare in felul sau...am zis;ca romanul nu-i nici unul!:)...

isuciu spunea...

ryana:
Pai masurile din Franta le-au luat romm-anasii nostri ! Cand termina tot ce-i pe acolo se-ntorc la noi !

ryana spunea...

aoleu,am incurcat-o!...,si noi ce facem,unde fugim,cand se intorc "poparele migratoare"?...
.-= ryana´s last blog ..Ave!.... =-.

ryana spunea...

popoarele*..am inceput sa incurc si eu slovele:)..

isuciu spunea...

ryana:
Nu fugim. Ne adaptam. Invatam limba. Ne construim palate cu turnulete \:D/ .

ryana spunea...

haoleu conasule,trai-ti-ar famelia!...nu vrei sa-ti ghicesc in palma,sa-ti spun de unde si gasesti finantare europeana pentru afacerea cu tunurile,ups,turnurile palatului,ce-o ai in perspectiva?..ca nu iti cer scump,acolo cativa eroi..ce mare lucru!:))))
.-= ryana´s last blog ..Ave!.... =-.

ryana spunea...

pfui!..iar am dat prin gropi:)..
iar erata..a se citi,euroi*..

isuciu spunea...

ryana:
Daca tiganii nostri l-ar intoarce pe dos pe Videanu scuturandu-l de costum si de ceas, n-ar mai trebui sa umble pe coclauri europene. Nu mai spun ce-ar obtine de la Udrea. Tone de Vuittoane si chiloti tetra$-).

ryana spunea...

..nimic mai adevarat din tot ce spui!:)....
.-= ryana´s last blog ..da mai departe:)... =-.