roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
miercuri, 19 mai 2010
Mugur Isărescu a rămas omul cel mai credibil al momentului. E adevărat că atunci când vorbeşte te loveşte somnul. Curajul lui de a spune adevărul despre deficitul bugetar – mult mai mare decât cel declarat de guvernul mincinos prin vocaţie – merită apreciat.

Dar ceea ce a spus de curând este stupefiant: că înainte de 1989 erau numai 800.000 de bugetari, pe când în prezent s-a ajuns la 1.400.000. Cu alte cuvinte, în comunism sectorul privat trebuia să susţină prin taxe şi impozite un număr mult mai mic de bugetari paraziţi, care oricum nu faceau nimic pentru societate [-( .

Teoria marxistă: toate bunurile materiale sunt create de muncitori şi ţărani, iar intelectualii stau la căldurică şi beau coca-cole cu pălăriuţe prin birouri. Dacă medicii şi profesorii erau consideraţi intelectuali, funcţionarii şi miliţienii nu erau pomeniţi nicăieri.

Activiştii de partid care aveau alura culturală a lui Vanghelie, intrau la intelectuali #-o. Ei aveau bibliotecă acasă şi operele complete ale tovarăşului Nicolae Ceauşescu. Rezultă  potrivit unei concluzii obţinută privind spre trecut, că intelectualii erau nişte paraziţi. Nişte oameni graşi care erau hrăniţi de cei care produceau ceva: pâine, cuie, oţel.

Nu e nimeni absurd să spună că paraziţii erau hrăniţi cu oţel, dar profitau de el din plin. România ocupa primul loc în lume la producţia de oţel, cu pierderi de un milion de dolari pe zi. Dar ce importanţă avea acest lucru >:P? (Pierderile!)

Oţelarii munceau asudaţi iar funcţionarii huzureau la umbră mişcându-şi pixurile pe hârtie şi persiflând cetăţenii. Ca şi acum. Singurul intelectual care se sacrifica pentru popor era şeful statului :-t . Ca şi acum.

Revenind la afirmaţiile lui Mugur Isărescu, trebuie amintit un fapt cert: în comunism nu existau privaţi :-??. Numai private.  Toţi oamenii muncii erau bugetari. Adică vreo 14.000.000 de suflete câte aveau vârsta adecvată pentru muncă. Cifra e cu bătaie. Societatea îi susţinea pe toţi – e adevărat că la un nivel mizerabil de trai .

13 comentarii:

ryana spunea...

analizand paragraf cu paragraf,cele scrise de tine intr-un stil inconfundabil[si ca sugestie,pentru eternitate,din doua una;sa nu stergi acest blog niciodata[desi iata cum imi roieste mie citatul"niciodata sa nu spui niciodata",si doi, candva[eeee!!,aici nu mai e citat:)..]deci,candva ar fi minunat sa le si publici intr-o cartulie cu teme despre "ciocoii"noi ai timpurilor,eu spun ca ar avea succes[nu "succesuri":)..]..prin urmare,nimic mai adevarat din ce spui,si ca sa intaresc argumentele,iata cum intr-o emisiune,parca m-a lovit cu ceva in cap afirmatia numitei doamne Tatoi,ce se lauda cu doctorate in matematici[nimeni nu-i contesta diploma,insa poate nu am aflat eu,dar nu am auzit inca de tratate sonore in domeniu ,scrise de domnia-sa]cand a afirmat raspicat,cum ca medicii, armata si profesorii nu sunt bugetari!!!!..ma gandesc ca numitii,ori fi platiti de Luna,sau eu stiu de ce stele,dar ma rog cine sunt eu sa comentez valorile,nu?...in ce priveste domnia sa, Isarescu,ce iata e singurul din emanatia "fesenista"ce nu si-a parasit scaunul,ma intreb oare nu are si el o "mica"vina cumva?...sau iar cine-s eu,doamne-iarta-ma sa ma pronunt!?,!.....dar lasa ca inca-i bine,adica bine ca avem macar si noi acolo o casa..cea a poporului,desigur,ca in rest,fiecare cu casa lui,nu?..zic si eu!:)...

Liviu Drugă spunea...

Pe vremea aia, toata lumea fura cate putin ca asa ajunga la toata lumea (asa se striga la coada: Dati cate putin sa ajunga la toata lumea!).

Acum fiecare fura cat poate de mult, pentru ca au invatat repede zicala capitalista "banul la ban trage"... numai daca il momeshti indestulator :) Si ce-oi fi vrand, sa se prezinta in fatza istoriei cu lectia capitalismului neinvatata? Ce daca au invatat-o prost? Uite, acum sunt si mai multi decat pe vremea lui comunismului. Multi, prosti, dar cu bani.

P.S. Macar daca aia destepti si fara bani ar iesi in strada...

isuciu spunea...

ryana:
Asa e ! Bine ca avem si noi sus in deal o casa !

isuciu spunea...

Liviu Drugă :

Ai dreptate. Culmea, tocmai intr-o dictatura furtul era mai democratic :-bd !

ryana spunea...

da,da,da:).."dealu-i deal si valea-i valeee...mandra-i mandra pana moareee....![vorba cantecului ce pe vremuri il canta Ioana Radu:)]....
.-= ryana´s last blog ..magie?!!!!.... =-.

MB spunea...

dictatura e un furt în sine,
nu-i aşa?

isuciu spunea...

MB:
Evident!

mewsette spunea...

a trecut o saptamana si nimic. firea mea romantioasa si alunecoasa ( pariez ca si a ryanei) e sensibila la absenta dvs.
nimic?
.-= mewsette´s last blog ..Pentru prietena mea draga, Daria =-.

isuciu spunea...

mewsette :

Se rezolva.

ryana spunea...

=)).@Mewsette,ai un feeling de milioane!...taman aseara am trecut pe aici,si m-am si "inhamat"la treaba:)..,scrisesem aproape intreaga fereastra cu un comentariu..ce comentariu,mai degraba cu "gloante"de soacra,adica,de ce,si cum,si ca o fi ca o pati,dupa care mi-am revenit..ce dumnezeu mi-am zis,tot "zbieram"dupa libertate si iata cum devenim timbru pe scrisoare in viata cuiva...,prin urmare,m-am retras discret:))..dar tu,iata telepatic m-ai provocat la marturisiri..am tresarit mai ales la faza cu;"firea mea romantioasa si alunecoasa(pariez ca si a ryanei...) e sensibila la absenta dvs."..iata cum puteai castiga sigur un pariu....asa este; sunt si eu o "sensibela",pe ici colea...dovada ca nu m-am abtinut si tot am comentat ceva..pai ce, se scapa asa usor de soacra?=))...
.-= ryana´s last blog ..si iar e martzi...offf! =-.

isuciu spunea...

ryana:
Iti multumesc frumos. Si lui mewsette. ^:)^ Coplesitor ! Rugamintea mea este sa nu mai folositi adresarea cu DVS.

ryana spunea...

@Ioan,
chiar nu ai pentru ce sa-mi multumesti,placerea este de partea mea!:)
.-= ryana´s last blog ..de ale ryanei...:))) =-.

isuciu spunea...

Ryana:
:)