romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
marți, 15 martie 2011
Am văzut aseară 14 martie emisiunea Literatura de azi realizată de Daniel Cristea Enache. Primul invitat a fost Ion Mureşan care a citit din volumul său „Alcool” nişte poezii minunate. Înfăţişarea scriitorului contrastează cu ideea propagată puternic în ziua de azi (şi nu numai de azi) conform căreia poetul trebuie să fie tânăr ca un armăsar apt să facă faţă admiraţiei feminine.Şi diferitelor invitaţii concrete.

Ion Mureşan are o înfăţişare de marinar bătrân, bărbos şi blazat, care numai de admiratoare nu îi arde. Omul mi-a plăcut grozav. Întrebat ce părere are despre prietenul său Ioan Groşan care a colaborat cu securitatatea, Ion Mureşan a spus ca el nu-şi schimbă cu nicio iotă părerea despre Ioan Groşan.

Această diversiune mârşavă prin care nişte fruntaşi comunişti – securişti ca Iliescu sau Băsescu aruncă anatema – prin mecanisme intermediare odioase – asupra unor oameni de valoare care spărgeau geamuri când erau mici – n-a ţinut la omul de calitate şi caracter care se dovedeşte a fi poetul Ion Mureşan.

4 comentarii:

eva spunea...

Da, ca un marinar bonom.:) Nu, poeţii nu trebuie să arate ca nişte armăsari, aşa trebuie să a rate muzicienii( rock) sau unii actori...Poeţii trebuie însă, musai, să transmită o energie aparte, o tensiune plăcută.

isuciu spunea...

eva :
Se spune ca poetii isi scriu opera la tinerete iar prozatorii la varsta maturitatii.

Lotus spunea...

Şi mai ziceaţi că nu vă plac marinarii... :))

isuciu: Îţi recomand ca înainte să urci o poză pe blog să modifici numele fişierului respectiv în ceva semnificativ, dacă poza e la tine pe calculator. De exemplu în cazul de faţă un nume bun ar putea fi ion-muresan.jpg. Google vede aceste nume, la fel şi tu dacă ţii puţin mouse-ul deasupra pozei. Procedând în acest fel o să primeşti trafic şi de la cei care caută imagini cu Ion Mureşan.

isuciu spunea...

Lotus:

Da, foarte buna sugestia !