roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 4 iulie 2011
Aflu de pe site-ul editurii Humanitas ca va apărea cartea „Bărbaţi holbându-se la capre ” de Jon Ronson. Nu cred că e aşa grav. Nişte cercetători americani (ăştia sunt imbatabili) au făcut nişte studii şi au decretat că privitul sânilor creează o stare de bună dispoziţie. Am două nelămuriri : 1. unde au făcut aceste studii şi 2. dacă în categoria „sâni” intră şi ugerele caprelor. Judecând după titlul cărţii lui Jon Ronson s-ar spune că da. Altfel, nu văd sensul cărţii. (În mod ciudat şi cu totul inexplicabil, de căte ori scriu cuvântul „capră” sunt atacat de un flux magnetic neplăcut şi furnicături dinspre Viena.)

 

Poliromul anunţă că a pregătit de lansare pe piaţă cartea „Libertate” de Jonathan Franzen. Trebuie să spun (deşi nu mă obligă nimeni) că după ce am citit „Corecţii” pot să afirm că Jonathan Franzen este cel mai bun autor contemporan – de care ştiu eu. Şi sunt mândru că şi Barack Obama aşteaptă romanul cu nerăbdare. Iată că ne-am adunat deja doi fani ai lui Franzen.

 

Tot editura Polirom anunţă pe site-ul ei că va apărea cartea „Fraier de Bucureşti” de Florin Iaru. Aici am două observaţii: semnătura autorului nu cred că era absolut necesară. Sunt sigur că după ce citeşti titlul vezi imediat un individ agitat, mişcându-şi capul de la stânga la dreapta şi dând disperat din mâini. La prima vedere  îţi vine să-i plângi de milă chiar dacă nu ştii ce nenorocire s-a abătut pe capul bietului om, dar când figura i se ridică spre cer şi-şi dă părul la o parte de pe faţă  îl poţi vedea zguduidu-se de râs. Deci e de bine (pentru că nu e de rău!). Alt aspect ciudat (observaţia nr. 2) este că poţi să faci imediat legătura cu bărbaţii ăia care se holbează la capre. De ce ? Habar n-am. O fi plăcerea lui !

 

0 comentarii: