roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
marți, 2 august 2011
La munte sau la mare ? Eu aleg marea. Fiindcă e mare şi nu e înaltă. Are valuri şi te întărâtă. E adevărat că şi muntele te stârneşte să te urci pe el. Dar la mare sunt multe gacici. Şi nu poţi să spui că ele nu te întărâtă. În mare poţi să te arunci şi să înoţi. În munte nu poţi să te arunci.

 

La  mare poţi să înghiţi câte o gură de apă de la un val; la munte nu poţi să înghiţi pietre. Doar dacă vrei să faci exerciţii de dicţie, ca Demostene. La mare stai întins la soare purtând ochelari fumurii, cu o bere în mâna stângă, frământând nisipul cu mâna dreaptă, reflectând adânc la nimic.

 

La munte nu se poate aşa ceva; ba apare ursul, ba vine cabanierul, ba vine nevastă-ta. Plus că nu poţi sta culcat fiindcă sunt numai prăpăstii. Şi noi, românii, suntem prăpăstioşi. Trebuie să stai îmbrăcat fiindcă te mănâncă nu-ştiu-ce, te muşcă furnicile, te zgârie pietrele.

 

Nu poţi să faci baie în pâraie; dacă te arunci în cap acolo ai rămas toată iarna, fiindcă apa e mică. Gata, nu mai vreau să mă gândesc. La mare, la soare, la fete d’astea goale !

 

P.S. Să nu înţelegeţi că prin a merge la mare înseamnă să mă scufund ca un guvid printre algele de pe litoralul românesc !

16 comentarii:

Lotus spunea...

Cam aşa facem alegerile-n viaţă.

Ana spunea...

mai bine mergi la marea mică, scapi de orice dilemă: nu cade pietriș, nu-ți trebuie slip, nu te prăjește soarele, nu te urmăresc aparatele foto de la cancan, etc.

isuciu spunea...

Lotus :

Pai avem liberul arbitru !

isuciu spunea...

Ana:

adica in cada de baie ? :)

Liviu Drugă spunea...

Munte, indubitabil! :)

isuciu spunea...

Liviu Drugă:

Da.Muntele de pe care poti sari in mare ! :)

ryana spunea...

aha,şi ce orizonturi străine ai ales?:)..nu că aş fi curioasă,dar am dedus că nu la marea noatră cea mare,te vei delecta..mai ales că gagici mortale sunt mai peste tot în lume..
îţi doresc să îetreci o vacanţă minunată,şi desigur ca şi anul trecut, aştept poze pe aici:)

scorchfield spunea...

Să înţeleg că trageţi cortina -pentru o perioadă, atunci vă urez vacanţă plăcută! :)

ryana spunea...

petreci*..scuze!:)

Lotus spunea...

Ryana: gagici ca la noi nu prea mai găseşti, cu toată modestia care mă caracterizează, simt nevoia să fac precizarea asta... :D

ryana spunea...

Lotus,
aşa-i românul cu expresia lui,"ca la noi la nimenea"..doar că există şi reversul medaliei..după prima fază de încântare a "peisajului"frumos,se poate întâmpla ca uneori să exclami,"domne,chiar ca la noi la nimenea!"şi ţi s-a stricat vacanţa:)))))..acum lăsând gluma la o parte,eu sunt de acord cu vorba,nu-i frumos ce-i frumos,ci-i frumos ce-mi place mie:)..

Lotus spunea...

Da' serios, sunt foarte frumoase româncele. Chiar străinii care vin la noi afirmă asta. Iar acum dacă priveşti pe stradă, majoritatea fetelor tinere sau copile sunt frumoase... :)

ryana spunea...

Lotus,
nu contest că tinerele noastre nu sunt frumoase,departe de mine acest gând,din păcate însă pe plan mondial nu a ieşit niciuna miss-univers...bine,ştiu ai să spui că pe acolo "se trag sfori"că titlurile sunt date în funcţie de interese,însă totuşi nu strălucesc precum cele din zona Venezuelei sau a Indiei,sau din Filipine de ex...iar străinii ce ar trebui să spună când venind la noi în ţară(vorbesc de cei care apar pe la tv.)şi li se postează microfonul în faţă cu întrebarea stupidă ,"cum vi se par fetele din România"?..se ştie doar,"noblless oblige":)...

Lotus spunea...

dacă zici tu... :)

nu ştiu de indience sau venezuelence dar ştiu de ale noastre. :)

unde scrie că o ţară cu fete frumoase trebuie să dea miss-ul mondial? miss-ul e una singură. poate aia-o excepţia. :))

radu spunea...

Salut,
Am si eu cateva site-uri cu page rank-uri 1,2,3 si 4.
Daca vrei sa facem un link exchange avantajos sau mai multe da-mi te rog un add pe mess la id : francesco_da_gama sa vorbim mai usor.
Astept un raspuns oricare ar fi el.
Numai bine!!!

eva spunea...

Azi voi fi rea. Ştiţi că s-a dovedit sociologic, dar se vede şi cu ochiul liber: unde-s femei frumoase, nu-s destui bărbaţi frumoşi. Şi invers: unde-s bărbaţi frumoşi( Italia, Spania, Grecia, Croaţia, Sudul Franţei etc.)femei frumoase în procent foarte redus. Adaug, am zărit mulţi germani frumoşi, dar un pic prea rigizi pentru gustul meu.

Concluziile mele atunci:1. România e deficitară la cantitatea de bărbaţi frumoşi.
2. Femeile din România au gusturi vulgare, adesea. Aş prefera şi stil şi frumuseţe.
3. Polonezele( şi femeile slave în general) sunt f. frumoase( + calde). Şi nemţoaicele( dar reci).În plus au stil, aşa că mai scutiţi-mă de mitul frumuseţii româneşti. E ca mitul lui Dracula, mai mult poveste decât realitate.