roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 10 octombrie 2011
Cititori cu ochelari şi fără. Miopii care n-au ochelarii la ei când citesc sunt avantajaţi ; la multe pasaje trebuie să contribuie personal la creaţie, ca să înţeleagă ceva (adică să-şi imagineze cam despre ce e vorba) ; în felul acesta sunt şi mulţumiţi fiindcă lucrurile merg în general cum vor ei, nu cum vrea autorul. Că n-o fi el Dumnezeu !

Cititori de WC. Mă rog, de pe W.C. Este păcat de cazurile în care aceştia citesc suave volume de poezie. Despre iubire şi parfumul ei. Cartea se impregnează de mirosuri neadecvate.

Mai există amatori de lectură care citesc cu voce tare. Dacă te duci într-un parc, poţi să vezi câte-o persoană care vorbeşte singură. Este la fel de enervant ca oamenii mai bătrâni, perechi de regulă, la vreun film. Femeia nu vede (poate nici nu aude) şi bătrânul pronunţă cu voce groasă de bondar tot ce scrie pe ecran. Este imun la atenţionările celor din jur. Dintre care unii, săracii, nici nu pot vorbi la mobil.

Există categoria de cititori agili şi aprigi, care rad tot ce le cade în mână. Aceştia nu înţeleg nimic, dar pot să-ţi spună totul despre cartea citită.

Am fost uimit să aflu că Faulkner a citit foarte puţine cărţi; Moby Dick şi încă vreo două. De asemenea avea la el mereu nişte volume  de Shakespeare, ediţii de buzunar. Terfelite şi ultra-recitite.

Şi ca să venim mai aproape de internet : pot fi numiţi  cititori cei care nu citesc nimic ? Există scriitori pe internet. Exemplu : suflet de curvă. Un scriitor e mai mult decât un cititor, nu ?

6 comentarii:

faith spunea...

Posibil .Insa daca acceptati ca intre animal si dumnevoastra nu exista alta diferenta decat de organizare, veti da dovada de bun simt si ratiune, veti fi de buna-credinta;dar , impotriva dumnevoastra se trage concluzia ca din materie inerta dispusa intrun anumit mod , impregnata de alta materie inerta , de caldura si miscare se obtine sensibilitate , viata , constiinta , pasiuni gandire...o sa va fie mila de propia fiinta; refuzand sa admiteti o ipoteza simpla care explica totul, sensibilitatea, proprietate generala a materiei, sau prosus al organizarii, renuntati la bunul simt si va aruncati intro prapastie de mistere,de contradictii si absurditati.

faith spunea...

I.L Caragiale citit pe wc (desi il stii pe dinafara , cunosti fiecare replica il cetesti ca si cum l-ai citi intaia oara )- intra la remedii naturiste pentru constipati( chiar face nimuni la capitolul acesta)

isuciu spunea...

faith:

:)

faith spunea...

nu cumva ai si tu ast` narav / obicei ? mai stiu si eu pe cineva care-l citeste doar pe conu` Iancu doar pe wc si -l stie ca pe rugaciunea de seara .

abisurile spunea...

Ar mai fi si cei care citesc din pasiune si cu pasiune. Cei care-si creaza un univers diferit in fiecare carte citita si se afunda in el, la inceput discret , mai apoi din ce in ce mai adanc, pana la a se detasa complet de lumea reala. Acea mana de oameni pe cale de disparitie, invechitii secolului 21 ...

isuciu spunea...

abisurile:

Foarte adevarat !