roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
marți, 29 noiembrie 2011
Noile telefoane pun în valoare imaginea. Reclama aceea de la televizor  în care un tânăr tocilar citea ceva în biblioteca de acasă plină cu cărţi  am văzut-o de sute de ori. Nimic neobişnuit: orice bibliotecă este plină de cărţi. Cu mici excepţii. (Eu am văzut numai biblioteci cu bibelouri sau adăpostind câte-un televizor).

P-ormă,  prin încăperea-bibliotecă se fâţâia o găină.  Nici chestia asta nu e cine ştie ce ciudăţenie. Cine nu ţine pe lângă casă câte-o orătanie ? Şi dacă stai la bloc, unde să-ţi ţii găina ? În bibliotecă, desigur. Ai nevoie doar de o lopăţică şi o găleţică să aduni găinaţul de pe Voltaire sau de pe Baudelaire. Găina începe să cotcodăcească, dar n-are ce să clocească. Tânărul îi pune sub fund nişte ouă adevărate de pe telefon.

Păcat că filmuleţul s-a întrerupt şi a apărut Corina Drăgotescu. Voiam să văd cum ies puişorii de sub cloşcă. Dar, după cum vă spuneam, tânărul cu găina în bibliotecă a dispărut. A dispărut şi Corina Drăgotescu. N-am mai văzut-o de atunci. Ceea ce e de bine.

Iphonul are camere foto performante. Nu cred că mai vrei să ai vreun Nikon. Şi mai ai posibilitatea să citeşti cărţi de pe telefon. Îşi încarci iphonul cu operele lui Pavel Coruţ şi te înalţi spiritual citind în metrou. Dacă nu citeşti cărţi, poţi să răsfoieşti ziare online. Şi să te delectezi cu delicateţea number one oferită de inteligentul telefon: jocurile.

Dacă nu te-ai jucat în copilărie, acum e momentul. La serviciu, pe W.C., la o înmormântare, oriunde te-ai afla, poţi să te joci.

Urmaşii lui Steve Jobs trebuie să gândească intens. Viaţa nu stă pe loc. Stă pe viteză. (Mă rog, se mişcă!). Trebuie exploatate urgent şi alte simţuri. Auzul e luat. Dar au mai rămas mirosul şi simţul tactil. Ce-ar fi să se inventeze telefoane cu ajutorul cărora să faci dragoste?  Nu cred că mai e mult până atunci.

Nu ştiu însă dacă poţi să vorbeşti la telefon cu aceste aparate. Ştie cineva ?

7 comentarii:

Ana spunea...

Fază tare: posesorul unui astfel de telefon era implicat într-o discuție foarte importantă. La un moment dat nu mai avea semnal și s-a întrerupt conversația.
A început să-l butoneze cu nervi și ba se deschidea camera, ba căsuța de sms-uri. La un moment dat a înjurat tot neamul de smartphone-uri și a efectuat apelul din nou.

Cred că trebuia să facă schema aia din poza ta ca să vorbească liniștit. Deși nu știu ce legătură are nudismul cu tehnologia :P

CosminT spunea...

Eu am unul :) Chiar e bun. Imi ofera toata pacea de care am nevoie:) El face treburile, eu imi vad de altele. Oricum, cand a murit nenea mentionat mai sus, ma intrebam cine o sa mai inventeze acum teleportarea.

Cat despre carti…exclus poti citi citesti literatura pe el.

PS: In reclama cu oul, nu apare un iphone, ci o imitatie :P
PS2: Poate Dragoteasca era puiul!:D

CosminT spunea...

PS3: Ai problème cu diacriticul.
PS4: E u cu mancatul cuvintelor.

isuciu spunea...

Ana:

Pai tehnologia ajuta nuditatea. Raspandirea ei ! :)

isuciu spunea...

Cosmin T:

1.Dar ce face un astfel de telefon fata de unul clasic ? Are imaginea foarte buna. Poti sa vezi programe de tv. Dupa cate stiu eu, Steve s-a impotrivit ca sa se construiasca telefoane inteligente cu ecran mai mare. Sa vezi filme pe un ecran atat de mic ? Nu e normal. De ce nu i-a mai adaugat si functia de fier de calcat sau miniaspirator ?
2. Nu scriu cu diacritice comentarii. Ca sa fiu sigur ca macar acestea se pot citi pe orice computer. Altfel, poate ca ă, î, ş, ţ nu apar pe orice ecran !
3. Drăgoteasca era găina ! Nu ?

CosminT spunea...

Pai uite, ma ajuta sa citesc isuciu.ro :)

isuciu spunea...

CosminT:

A, da. Asta-i argument serios ! :)