roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
miercuri, 11 iulie 2012
Sunt la Roma. Multa inghetata minunata. Am vazut multe monumente si statui. Aici Traian este suspendat in varful unei coloane. Se simte foarte bine acolo. Jos, in piata, multi carabinieri il pazesc. Ca sa nu fuga ? Orasul e constituit  din palate impunatoare. Romanii sunt orgoliosi inca de mici. De fapt, cu cat au fost mai mici (in istorie), cu atat au fost mai mari. Se mandresc cu Colosseumul. Arena luptelor de gladiatori ar trebui sa le dea motiva de rusine. Doar s-au interzis si luptele de cocosi. Unde sunt drepturile omului ? Italienii se lauda cu un momument al cruzimii si primitivismului. Rusine, domn Napoletano ! (Adica presedintele lor nesuspendat). E uimitor ca in toate filmele de Imperiul Roman se vorbeste englezeste. Este un fals ordinar si uz de fals. Pe toate monumentele antice scrie latineste. Curtea Constitutionala italiana ar trebui sa se sesizeze. Asta daca vrea sa faca ceva bun pentru tara !

[caption id="attachment_6685" align="aligncenter" width="225"]Piata San Pietro Piata San Pietro[/caption]

 

[caption id="attachment_6686" align="aligncenter" width="225"]Columna lui Traian Columna lui Traian[/caption]

 

[caption id="attachment_6692" align="aligncenter" width="300"]Panteonul - mormintele regilor Italiei Panteonul - mormintele regilor Italiei[/caption]

 

[caption id="attachment_6695" align="aligncenter" width="300"]Piata langa Panteon Piata langa Panteon[/caption]

 

[caption id="attachment_6698" align="aligncenter" width="300"]In apropierea Panteonului In apropierea Panteonului[/caption]

 

[caption id="attachment_6699" align="aligncenter" width="225"]Popas in umbra cladirilor monumentale Popas in umbra cladirilor monumentale[/caption]

 

[caption id="attachment_6701" align="aligncenter" width="300"]Piata Navona Piata Navona[/caption]

 

[caption id="attachment_6704" align="aligncenter" width="300"]Curte interioara de palat - institutie Curte interioara de palat - institutie[/caption]

 

[caption id="attachment_6706" align="aligncenter" width="300"]Campo dei Fiori - locul in care a fost ars pe rug Giordano Bruno Campo dei Fiori - locul in care a fost ars pe rug Giordano Bruno[/caption]

 

[caption id="attachment_6708" align="aligncenter" width="300"]Palatul Venetia - din balcon vorbea Mussolini Palatul Venetia - din balcon vorbea Mussolini[/caption]

 

In piazza del popolo

23 comentarii:

scorchfield spunea...

Vacanță plăcută!
Poate vă întoarceți de referendum!

ryana spunea...

vacanţă magnifică în continuare!:)

isuciu spunea...

ryana, scorchfield :

m-am intors !

ryana spunea...

bine ai revenit...în lunga vară fierbinte şi la propriu şi la figurat din ţara noastră!...sunt convinsă, privind imaginile ataşate că ai o uşoară urmă de regret că s-a terminat vacanţa ,dar sigur mai sunt şi alte vacanţe şi alte destinaţii..şi dacă vacanţa cea mare s-a încheiat ,lasă că mai sunt şi wekendurile pe la mare,pe la munte,dar mai ales referendumul din 29:)...apropo!,ce verdict ai ptr.acesta?

isuciu spunea...

ryana:
Nu-mi dau seama pe ce se bazaeza optimismul lui Ponta care spune ca la referendum se vor prezenta 9 milioane de oameni. Eu cred ca vor fi 3,5 milioane de voturi pentru demiterea lui Basescu si 1 milion contra demiterii. Asa ca Basescu se va intoarce voios la Cotroceni.

ryana spunea...

pronostic optimist sau pesimist?:)
eu nu mă hazardez să estimez câţi vor participa la referendum,dar cred sigur că Băsescu nu mai pupă Cotroceniul...
vedem,sau ne"vedem"pe 29:)..

isuciu spunea...

ryana:

Ba eu cred ca o sa-l pupe bine de tot !

Lotus spunea...

Ahh, ironie muşcătoare la adresa... coloanei. Dar eu nu aş râde pentru că nu-mi plac aceste manevre ale USL-ului care aduc atingere statului de drept şi au efecte mult mai adânci decât cele legate de disputa cu Băsescu. Dacă ar fi încercat să-l dea jos fără tertipuri n-ar fi putut zice nimeni nimic.

Frumos articol, oricum, frumos şi filmul.

Legat de participarea la referendum, au dat o Ordonanţă de Urgenţă parcă că poate fi demis cu jumătate plus unu din cei prezenţi la vot chiar dacă nu-s prezenţi 50% din cei cu drept de vot. Asta vine în contradicţie cu decizia Curţii Constituţionale. Nu-i clar cum va fi până la urmă.

isuciu spunea...

Lotus:

Ieri s-a promulgat Legea referendumului: demiterea poate avea loc numai cu 50% plus unu din cei inscrisi pe listele electorale.Asta inseamna cam 9 milioane de oameni... E clar ca Basescu se va intoarce la Cotroceni !

Lotus spunea...

Aha, atunci da. Dincolo însă de faptul că Băsescu se întoarce sau nu (că tot USL-ul este acum la putere cu sau fără el la Cotroceni, în opinia mea) eu sunt curios cum va arăta votul, respectiv câţi pro şi câţi contra. Deşi o strategie a celor pro-băsescu ar fi să nu meargă la vot şi atunci cifrele de la vot pot fi înşelătoare...

isuciu spunea...

Lotus :

In orice caz prezenta minima nu se va realiza si Basescu va castiga.

ryana spunea...

cred că iar nu mai merg la vot,din moment ce se merge pe aceeaşi linie în care noi cei din popor suntem marionete iar ei acolo sus manevrează sforile..păi ce ordonanţă poate fi aceea prin care votul este valabil cu 50 plus unu din cei înscrişi pe liste?..ar fi logic în cazul în care votul ar fi obligatoriu...acum stau şi mă întreb[după ce am auzit declaraţia lui Băse,care-i sigur că revine la Cotroceni şi,acum înţeleg de ce]cine ,ce interese are cu această suspendare?..oare nu o modalitate de furt legal şi de-o parte şi de alta având în vedere suma de bani ce se pune în joc?...oare dacă tot mai avea un an până la finalul mandatului,ce-i împidica pe u.s.l.-işti să mai aibă răbdare?...acum,sunt f.supărată şi pe cei care strigau în iarnă în gura mare "jos Băsescu" şi se rugau de opoziţie să facă ceva,iar acum toţi s-au trezit că vezi doamne u.s.l.iştii sunt bandiţi..sigur că-i luptă între două bande,dar tot românul este de vină,ptr.că mereu a votat din răzbunare şi nu din simţ al răspunderii,lăsând să se formeze două partide născute din aceeaşi mamă,ce deja şi-au marcat bine teritoriul.
nu ştiu dacă vom mai ieşi vreodată din acest cerc vicios...

isuciu spunea...

ai mare dreptate ! dar daca nu te duci la vot inseamna ca-l favorizezi pe Basescu ! Absenta ta conteaza! Reiau pasajul care mi-a placut: "sunt f.supărată şi pe cei care strigau în iarnă în gura mare “jos Băsescu” şi se rugau de opoziţie să facă ceva,iar acum toţi s-au trezit că vezi doamne u.s.l.iştii sunt bandiţi"

CosminT spunea...

Pai se striga jos Basescu, dar se striga si 'vrem alta clasa politica'. Au auzit ce au vrut...

CosminT spunea...

Nu Basescu a dat legi proaste din 90 pana acum... Ci acesti politicieni traseisti care s-au plimbat pe la toate partidele dupa putere, influenta, favoritisme, etc. Cand il apreciam pe Antonescu, a spus ferm ca nu accepta traseismul si ii acuza pe acesti traseisti... Dar vad ca, intre timp, au devenit buni, mai ales pentru a face o majoritate in parlament. Cum pot eu sa ii mai apreciez daca au facut la fel ca PDL-ul?Au spus si ca vor dizolva parlamentul pentru a ajunge la alegeri anticipate... Dar asa sunt ei, politicienii de bulevard, zic... si dupa o luna se fac ca uita... Unde sunt liberalii adevarati si de ce oamenii de stanga sunt fosti comunisti? Chiar nu gasim oameni curati cu intentii bune?

isuciu spunea...

Cosmin T:

Te rog sa-mi explici ceva: oamenii de stanga sunt fosti comunisti iar pedelistii nu sunt ? Basescu, educat si format ca ofiter de marina in timpul lui Ceasca, nu e comunist ? Ungureanu nu e fost prim utecist ?

CosminT spunea...

La Ungureanu este simplu, toti elevii si studentii cu note maxime erau obligatoriu utcisti... Dar asta nu presupune nimic.
In cazul Basescu, da a fost, dar nu i-au ramas apucaturile, ca dovada avem faptul ca mu a trecut peste deciziile parlamentului sau peste deciziile CCR.

Pentru mine, comunisti sunt acei oameni mici, care imparteau butelii si le dadea dupa bunul plac, acei oameni care nu stateau la coada, pentru ca se "descurcau", sau aceia care minteau referitor recolte si productie, pentru ca aveau de castigat personal. Nu mai vorbesc de demagogii tarii si poporulului...

Un comunist are privirea incrincenata si se vede dupa fapte...

isuciu spunea...

Cosmin T:

Dar cei care făceau bişniţă cu blugi? Trimişi de partid în porturi străine ?

Miftahul spunea...

cand am auzit, primul gand a fost ca e beat asa cum este dsteul de des, pe placul multor romani. Apoi, mi-am dat seama ca naparca isi pregateste sirul de mesaje electorale prin care va incerca sa le explice oamenilor de ce sistemul politic gandit si condus de el este pagubos, falimentar.

Resto spunea...

Ce tare ar fi daca am vorbi si de noi ceilalti care aceptcam manipularea ori ca ne-am obisnuit ori ca asha e mai lejer, sau e prea tarziu pt. cei din poza ..nu.? GRESIT.!Toti deacolo sunt persoane puse de noi acolo sau ai aceptcam tacit. dute si zii bunici ca l-ai vazut pe popa pupand si alte icoane,:) zile constantenilor ca duminica viitoare e un referendum.. nu zic pt ce ca nu e locu dar daca vrei stii unde sa cautzi.:))

Elias spunea...

poate era la o sedinta de exzariorce, dar cum cunoastem Biserica Ortodoxa SRL si personajul zambaret cred ca era tocmai pe invers apropo, era mai bine sa planga si sa zica Draga Stolo ?

catalin spunea...

statuia sf petru este deasupra coloanei lui traian!

isuciu spunea...

catalin :

Vai de mine ! L-au suspendat si pe el ?! :):)