roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 16 septembrie 2013

În stradă m-am întâlnit cu un  protestatar pe care-l cunoșteam de pe facebook (îi știam poza) . L-am întrebat de ce nu se protestează , în afară de Roșia Montană, și pentru altceva. Păi pentru ce ? m-a întrebat el. Pentru o clipă m-am simțit electrocutat. Mi-a indus senzația că nu prea știu ce-i cu mine. Pentru salarii, pensii, impozite și taxe, TVA, ajutoare pentru căldură, alocații pentru copii,  locuri în cămine, locuri de muncă, am înșirat eu pe nerăsuflate. Dar noi nu suntem pensionari. Noi suntem ecologiști. Locuri de muncă, spui? Noi vrem locuri sănătoase, nu din cele care te otrăvesc cu cianură ! Ca să nu mai spun că după 15  ani, nu mai rămâne niciun loc de muncă. Nu vezi că ăia nu se gândesc la viitor ? Da, dar pensia ? Peste 30-40 de ani veți ieși și voi la pensie ! Vom vedea! A zis el. Păi se poate trăi cu 400 de lei pe lună ? De ce nu ? Obligă la multă verdeață și la aer curat ! Sunt pensii ecologice !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Degeaba cerem pensii si salarii mai mari.
Problema nu este acolo. Ei fac imprumut la FMI pentru pensii si salarii. Adica pensii pe datorie.

Teoria mea: Bani sunt, prea multi chiar. Dar banii astia sunt cheltuiti pe borduri, firme de hingheri care nu strang caini, firme care ridica ilegal masini (sunt patit, am dat 1500lei), lucrari de apa si canal (lunar), sali de sport neterminate. Exemplele de proasta gestionare sunt multe.

Minerii nu striga vrem locuri de munca. Ei striga vrem locuri de munca la RMGC (?!).

Noi strigam vrem locuri de munca in cercetare?(Cazul meu) Vrem facilitati pentru PFA, IMM, drepturi de autor (Cazul meu). Nu, de ce?
1. Stim sa identificam o problema. Bani sunt. Dar sunt cheltuiti prost.
2. Exista interese. Oamenii de afaceri sustin politicieni (financiar). Dupa ce politicienii ajung la putere, dau legi in favoarea oamenilor de afaceri.(Evident ca un "patron" vrea sa angajeze un om ca mine pe un salariu mic. El nu vrea sa-i fiu concurent pe piata. - Cazul meu. Deci, "patronul" imi pune bete in roate cu ajutorul statului. Eu platesc taxe si impozite similare cu o firma. Eu pot pierde tot (casa, viitor) firma nu risca si nu pierde nimic.
3. Drepturile constitutionale/respectarea legilor sunt mai importante decat locul de munca. Altfel am loc de munca si platesc ca popa 1500ron pentru amenzi ilegale.
4. Mai bine tip impreuna cu cineva. Daca tip singur, nu ma baga nimeni in seama.
5. Cand o sa ies la pensie, nu statul o sa mi-o plateasca. Tot eu o sa o platesc(pensia privata).
6. Muncesc de la 18 ani. Am muncit la negru si la gri multi ani. Tipam degeaba. Raspunsul era: nu vrei, pleaca. Asa am ajuns liber profesionist. Acum platesc taxe si impozite degeaba. Firmele la care lucram aveau casuta postala intr-un paradis fiscal.
7. Sistemul capitalist plateste pensiile unui sistem comunist. Regulile sunt diferite, macroeconimic este o aberatie. Tatal meu imi vorbea de un magazioner iesit la pensie, cu o pensie mai mare decat vechiu salariul. Despre un inginer iesit la pensie, ramas angajat. Fara strategii pe termen mediu si lung, intram in colaps in urmatorii 10-20 de ani.
8. Capitalismul asta salbatic traieste pe datorie. Sunt curios din ce bani o sa plateasca statul pensiile acelor mineri daca tot profitul o sa fie folosit pentru ecologizare si repararea infrastructurii din zona.
9. Anul trecut am vizitat 5 orasele italieni intrate in patrimoniul Unesco. Viata frumoasa, sanatoasa si linistita. Oraselele nu sunt spectaculoase doar in poze.
10. Minerii vor plati mai multi bani pentru sanatate. Banii lor se vor duce pe medicamente si tratamente. Atunci vor tipa ca statul nu-i ajuta.
11. La TV sunt multe minciuni. Nu se mai face jurnalism. Daca incerci sa cauti adevarul nu ai ce cauta la tv sau in presa. Pentru ca toate televiziunile au interes direct. Sa vedem:

antena3-voiculescu PC/Usl
rtv- ghita PSD/usl
b1,evz- basescu/psdl

Astia sunt lideri de piata din pacate. Peste asta se adauga interesul comercial (reclama). Firmele pun presiune pentru ca alimenteaza cu bani (Sunt patit, lucram la o publicatie online, cineva striga ca a fost inselat, s-au strans multi. Firma ne-a pus sa scoatem plangerile, a amenintat cu judecata. In final a cumparat publicitate. Mi-am dat demisia.)

Urat vis.

ioansuciu spunea...

Anonim: Păi dacă sunt bani cum spui, hai să cerem salarii mai mari.Astfel, nu le va mai rămâne de borduri, hingheri etc.