romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cum să numești popor de oi un popor care s-a  dus la vot ? Păi tu de ce nu te-ai dus ? N-ai avut cu cine vota ? Păi Cernea ? Păi Dănuț ? Nu ești de acord cu sistemul de vot ? Și atunci cum vrei să schimbi lucrurile ?

Demonstrația anticomunistă reprimată de mineri în 1990 a fost de toată cinstea. Cel mai bun lucru trăit. Protestele  din iarna lui 2012 au dus la căderea guvernului corupt al lui Boc. Au inițiat un cutremur care era cât p-aici să-l măture și pe Băsescu, dacă USL ar fi avut cojones. Cine erau demonstranții din 2012 ? Oameni care au fost la vot.

Pentru că dacă nu ți-ai exprimat opțiunea prin vot, n-ai dreptul să strigi nimic. Doar dacă vrei să faci jocurile politice ale cuiva. Ale lui Claudiu Crăciun, de exemplu.

Și de fapt, ce vrei tu, hipstere ? Vrei ca toată țara să-i huiduie pe cei de la Roșia Montană. Ai tu grija lor ! Și mai vrei ca toată țara să gândească la fel ca tine.  N-ai studii terminate, n-ai o meserie, nu ești specialist în aur, mai precis nu ești specialist în nimic, dar ȘTII. Bravo !!

Mă așteptam ca demonstranții de la Piața Universității (i-au stricat numele !) să dovedească un pic de orizont; să iasă din ideea fixă cu Roșia Montană și să-și stabilească și alte obiective; nu cred că o duc prea bine material, burse, locuri în cămine etc. De curând s-au mărit niște taxe. Niciun cuvințel în Piață. Au crescut impozitele. ”Roșia Montană” S-au înmulțit câinii în București, sunt 65 de mii !  ”Roșia Montană” . Au crescut accizele ! ”Roșia Montană” Pensiile și salariile sunt sub nivelul inflației ! ”Roșia Montană” Digurile nu au fost reparate și au murit oameni la inundații ! ”Roșia Montană” ”Roșia Montană” !

Păi ce fel de societate civilă se poate constitui cu niște oameni care nu pot fi scoși nici cu macaraua dintr-o idee fixă ? Fără viziune și irascibili pe deasupra !

0 comentarii: