romanul Năucul

romanul Năucul

roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Blog Archive

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
luni, 21 octombrie 2013


Am întrebat de mai multe ori de ce nu s-a ieșit la tăierea salariilor, la furarea votului celor 7,4 milioane de oameni , la tăierea pădurilor, la cedarea petrolului etc. N-am primit niciun răspuns. L-am întrebat și pe Anonim. Tăcere. Eu am găsit răspunsul : pentru că nimic nu e așa grav ca Roșia Montană. Salariile? Păi cu un salariu oricât de mic tot  trăiești. Aer curat, plimbări, verdeață. Dar cu cianură, mori. Cianura ucide, sărăcia nu ucide.  Domnul Băsescu ? Ce e cu domnul Băsescu ? Foarte bine le-a făcut bugetarilor că le-a tăiat salariile ! Păcat că n-a reușit și cu pensiile ! Că sunt o grămadă de boșorogi care huzuresc pe munca noastră ! Asistați milogi ! Petrolul ? Nu e interesant! Și nu e așa prețios ca aurul. Așa cum conchistadorii spanioli au furat aurul incașilor, tot așa canadienii vor să ne fure aurul nostru. Clasa politică nu mai poate fi suportată. Cine anume ? PNL, PDL sau PSD ? Toți, domnule, toți ! Cine o să conducă ? Vom vedea la timpul potrivit. Sunt destui profesori universitari în stradă. Militanți cu plete înțelepte și cioc. Cine e de vină că am ajuns în situația asta ? Eu, că am drept de vot și acces la internet. Așa îmi spune Andi Gherghe pe facebook. Eu și alții ca mine. Care e situația ? Salariile, pensiile ?  Mai termină, domnule, cu salariile astea, e vorba de cianură !  Nu înțelegi pericolul ??

10 comentarii:

gigixy spunea...

salariile & pensiile... nu.

productie, PIB, investitori, fiscalitate, birocratie, munca... multa munca.

ioansuciu spunea...

gigixy : salariile nu ? cum adică ? mai întâi roșia ?!

Anonim spunea...

O relatare BBC de la protestele din 2012: „protestatarii care demonstrează împotriva măsurilor de austeritate s-au ciocnit cu forțele de ordine. Violențele au izbucnit în ziua de 15 ianuarie în timp ce se manifesta împotriva președintelui Băsescu, acuzat de scăderea dramatică a nivelului de trai în România. Peste 30 de persoane au fost reținute de poliție.”

Cautati intregistrarile, pe trotuarul de la fantana, la universitate, erau in strada oamenii care sunt si acum. Mai putin cei din galerie care au instigat data trecuta. In fine. Va place sa cautati nod in papura. Va sugerez sa cautati adevarul, e mai important.

ioansuciu spunea...

Anonim : da, dar cei care au ieșit acum, chiar dacă au ieșit și în 2012, nu văd în fața ochilor decât Roșia ! Salvăm Roșia, că restul nu ne mai interesează !!!

Anonim spunea...

Ba ne intereseaza. N-am zis ca problema principala e clasa politica?
Daca ceri pensii/salarii mai mari, o sa vina statul si o sa zica ca nu are bani.
Acum, are sau nu are statul bani. Eu zic ca are si ca ii gestioneaza prost iar politicienii ii fura prin diverse firme care fac lucrari publice. Acolo e pensia, acolo sunt salariile mici, acolo sunt locurile de munca.
Eu mi-am luat gandul de la pensie. Am una privata. Nu vreau nimic de la stat. Vreau doar sa fie transparent, sa fie corect, sa asculte specialistii si sa nu fure prin diverse firme. Incep sa cred ca cer imposibilul.
Dar nu inteleg, tot protestatarii sunt de vina?

Pe o pancarta scrie "Neam saturat de voi".
Neam vine de la neamul asta.
Voi, se refera la politicieni.
Si mai este sugerat Ne-am, care se refera la noi. Adica noi oamenii. Care vrem fiecare ceva, unii pensii, altii medicamente, altii caldura ieftina, altii salarii, altii locuri de munca. Deci NOI.
In loc sa intelegem ca suntem in aceeasi barca si ca statul isi bate joc de noi, aruncam texte pe bloguri impotriva prostatarilor. Ca ei sunt problema. Nici nu stiu de ce stau sa explic. Poate din prea mult bun simt.

ioansuciu spunea...

Anonim:
Eu vorbesc de mesajul care se înțelege de la proteste, și nu de aspirațiile și intențiile tale personale. Fiindcă din punctul acesta de vedere ne potrivim, ai dreptate. Și în mesajul ăsta nu apare decât Roșia, frate ! Care Roșie pe mine nu mă interesează. Nu sunt nici pentru, nici contra. Dar nu există pentru mine ca problemă!
( Tremură politicienii și plâng și-și smulg părul din cap când văd lozinca aia cu ”Neam săturat de voi” ! :) ) Ca nu zic pe românește unde-i doare !

ioansuciu spunea...

Anonim
Să știi că pensia de la stat nu provine din banii statului, ci tot din banii tăi pe care i-ai depus lunar și pe care administrația trebuia să păstreze și să-i înmulțească. De regulă fondul de pensii este însă deturnat către minerit, subvenții pt.agicultură etc.

Anonim spunea...

In primele zile de protest era aceasta problema. Ca fiecare striga pe limba lui. Unii cu legea lustratiei, unii cu clasa politica, altii anti basescu, altii anti usl, ba am gasit si revolutionari care ne povesteau cum a fost deturnata revolutia din 89 si cum trebuie sa mai facem una. Ba chiar au venit unii sa ne cheme la protestul cu eutanasierea si altii la DNA.
Dupa mai multe discutii, in piata, s-a ajuns la o cauza comuna. Adica se striga in directia asta cu Rosia. Dar sunt pancarte pentru toti.

Stiu de unde provin banii de pensie in teorie. In practica toate firmele prin care am trecut au vrut sa ma tina la negru, la gri, cu taxele la minim sau in somaj tehnic. Asa ca am hotarat sa cotizez la un fond de pensie privata. Bine, intre timp am ajuns liber profesionist si platesc taxe mai mari decat foarte multe firme de smecheri. De asta vreau un stat corect.

Cat despre Rosia, la inceput se protesta mai mult pentru promovarea cauzei. Toti credeam ca, daca va deveni cunoscuta, vor iesi multe nereguli la suprafata. Se puteau termina protestele acolo. Dar cu cat se lungeste mai mult, cu atat ies mai multe nereguli la suprafata. In plus, toata aroganta asta guvernamentala, pe care o aveau si Ungureanu/Boc/Nastase este si mai revoltatoare.

Situatia se putea rezolva foarte usor. Cu niste discutii serioase, cu niste garantii serioase. Nu cred ca era un capat de lume daca se constituia un institut sau o comisie independenta/apolitica care sa analizeze proiectul asta. Si lucrurile se rezolvau (Daca venea un specialist si imi spunea ca totul e ok, ca exista garantii, il credeam... dar specialistul trebuia sa raspunda). La fel la Barlad, la fel la Izvoarele, la fel la Pungesti, la fel la Campeni, la fel la Mangalia.
Nu cred ca o discutie serioasa si niste garantii serioase sunt imposibile.
Statul asta autist stie mai bine. Dar nimeni nu stie ce anume.

Mucegai Ales spunea...

Tehnica asta se numeste Gorila invizibila. Este un experiment foarte interesant de "orbire" directionata a spectatorului, pentru a ii deturna atentia de la chestii cu adevarat socante.

Scorchfield spunea...

Dacă industria este la pământ atunci „termini” totul.
Este recunoscut săracul care-și strânge firimiturile pentru încă o supă.
Recitiți „Germinal” de Zola.