roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
joi, 30 ianuarie 2014

Criticul literar Alex  Ștefănescu a intrat în politică.”În ce a intrat ???” În ce v-am spus. Dar nu a dovedit o tot așa aplecare cum o are față de literatură. Activitatea sa în critica literară este remarcabilă, dar  prestația sa politică este jalnică. Intrat în tabăra dreptei, Alex Ștefănescu s-a alăturat grupului elitist format din Liiceanu, Pleșu, Patapievici.  Se pare că a avut disensiuni cu Nicolae Manolescu, iar domnul Profesor l-a invitat să plece de la România literară.

Le este tot mai greu oamenilor de ”dreapta” să-și argumenteze opțiunile. Să arate ce e bun în viziunea lor. Recurg atunci la o cale simplistă, de atacare a adversarului. Alex Ștefănescu s-a apucat să-l critice pe Crin Antonescu. Foarte bine ! Dar reproșul principal pe care i-l aduce liderului liberal, și anume că acesta vrea să ajungă la Cotroceni, este foarte subțire. Traian Băsescu n-a vrut să ajungă la Cotroceni ? În plus, Băsescu nici nu mai vrea să plece, deși  7,4 milioane de români i-au cerut acest lucru.

3 comentarii:

Corneliu Diaconu spunea...

Mon Dieu ! Acelasi argument de milioane de ori ! Ai un alt argument pe langa 7, 4 milioane ! Dar ceilari 13 sau 12 milioane care nu au iesit la vot ?

ioansuciu spunea...

Corneliu Diaconu :

Numai un dobitoc poate avea convingerea că știe ce era în sufletul unor oameni care nu și-au exprimat părerea !

razvanvanfirescu spunea...

Domnul Stefanescu, incep sa am impresia, ca scapa contactul cu literatura si critica literara de calitate, adicu cu ce l-a consacrat.
I-am citit recenzia la cartea lui Tatulici Distrugatorul Speranta, carte pe care am aruncat-o cat colo dupa 20 de pagini, recenzie care-ti lasa impresia ca este ditamai capodopera, un must read si must have, ce sa mai, de la Candide incoace nu s-a mai scos o critica sociala atat de profunda si inteleapta...
Nici nu mai stiu in cine sa ma incred cand vine vorba de recomandari literare, nici nu mai stiu dupa cine sa ma iau... Fapt care ma arunca in bratele comunitatii de pe goodreads care nu au polite de platit, nici limbi de tras si nici interese politice.
Nu devenim tristi ci doar kafkieni.