roman

roman

povestiri

povestiri

roman

roman

schițe

schițe

Povestiri umoristice

Povestiri umoristice

roman

roman

Povestiri

Povestiri

povestiri

povestiri

COMENTARII

Popular Posts

About

Un produs Blogger.

Labels

View My Stats
duminică, 21 septembrie 2014

A fost făcută coperta pentru noua mea carte:

  

Iată un fragment din carte:

 

”Inocențiu se apucă de treabă. Scoase din țâțâni ușa firavă, din placaj cu geam de sticlă mată, pe care o avea la toaletă și montă în schimb ușa grea de fier, care avea un mic geamlâc (de suprafața unei batiste) apărat de gratii solide. Gemulețul se deschidea pe dinafară. Inocențiu fixă cu piroane groase în tocul ușii balama­lele masive. După ce totul fu gata, introduse străchini­le și plosca înăuntru și scoase globul luminos din ta­van, lăsând becul gol, neprotejat, apoi îl schimbă și pe acesta cu unul mai puternic; verifică dacă se răsucește cheia bine în broască pe dinafară și din interior și o unse bine cu vaselină; încercă și lacătul (care avea bel­ciuge numai pe dinafară) și-l unse și pe acesta; apoi se-nchise înăuntru și stătu vreo opt ore, în picioare, cu ușa încuiată, refuzând hrana pe care nevastă-sa (sosită între timp acasă de la serviciu) voia să i-o administreze prin geamlâc. „Ce-o fi cu el?“ se tot întreba consoar­ta, măsurând cu pași mari casa de la un capăt la altul și frângându-și mâinile. Se hotărî să cheme un medic pe care-l cunoștea. Medicul rămase stupefiat în fața improvizației în care se încuiase Inocențiu.

— Vă rog să-l consultați, domnule doctor! spuse doamna.

— Desigur, dar cum s-ajung la dânsul?

— Bărbate, te rugăm, deschide, e spre binele tău!

— Fiecare știe numai pentru el ce e bine și ce e rău! spuse Inocențiu dinăuntru.”

2 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Felicitări din toată inima! Poate voi ajunge și eu să citesc, în sălbăticia în care trăiesc, una dintre cărțile Domniei Tale. Cu prietenie.

Ryanna spunea...

Îmi place foarte mult coperta iar micul fragment terminat cu ”fiecare știe numai pentru el ce e bine și ce e rău”, sintetizează lupta interioară a fiecăruia dintre noi,lupta dintre rău și bine,la fel ca și imaginea de pe copertă omul alb și omul negru o combinație pentru ce ar trebui să fie un om de fier.. titlu f. bine ales.....devine interesantă și evident o voi cumpăra..Am în bibliotecă și cartea trei sute de trepte pe care am citit-o și care are același stil de a pune cititorul la o încercare de a citi dincolo de cuvinte,dincolo de dialogul interior al personajelor..
Felicitări și evident așteptăm lansarea!:)