Apa cu ananas este cea mai benefică!

Ananasul este un fruct delicios, folosit încă din Antichitate datorită calităţilor sale diuretice şi digestive care permit buna funcţionare a organelor principale.

Cele mai mari virtuţi ale sale se datorează unui nivel foarte ridicat de fibre, de fitosteroli şi de bromelină. Acţiunea acestor compuşi în organism este cea care va facilita eliminarea toxinelor care pot cauza boli.

Ananasul este foarte bogat şi în antioxidanţi care pot apăra organismul în faţa problemelor celulare cauzate de radicalii liberi, molecule responsabile cu bolile cronice şi îmbătrânirea prematură.

În plus, s-a demonstrat faptul că ananasul este cel mai bun fruct atunci când vine vorba despre slăbire. Vine cu o senzaţie de saţietate foarte rapidă şi foarte eficientă, nu conţin foarte multe calorii şi susţine buna funcţionare a metabolismului.

Apa cu ananas, preparată cu un litru de apă şi cu o jumătate de ananas, este cea mai benefică, se pare pentru sănătate.

Consumată pe stomacul gol, este excelentă pentru a completa cantitatea de lichide de care are organismul pentru a funcţiona aşa cum trebuie. Este foarte lejeră, nu conţine zahăr, are un gust uşor acid dar foarte plăcut.

Care sunt însă principalele sale proprietăţi?

Poate să reducă inflamaţiile. Bromelina este o enzimă digestivă foarte puternică, cu proprietăţi anti-inflamatorii foarte benefice asupra ţesuturilor corpului. Este cea mai bună deci pentru persoanele care suferă din cauza artritei, a bolilor osoase, a maladiilor cronice sau a altor maladii ce pot apărea din cauza inflamaţiilor.

Susţine pierderea în greutate. Apa cu ananas este un supliment nutriţional de mare ajutor. Nivelul său ridicat de fibre şi de bromelină este cel care susţine procesele digestive şi previne acumularea de grăsimi.

Poate întări sistemul imunitar. Aportul său de vitamina C şi alţi nutrienţi esenţiali reprezintă un excelent remediu pentru a stimula răspunsul imunitar al corpului. Se pot preveni cu ajutorul acestei ape maladiile virale şi riscul de a suferi de patologi cronice.

Lasă un răspuns