Cum poți să fii în formă maximă în această primăvară?

Zilelele devin mai lungi, am trecut oficial la ora de vara, soarele este sus pe cer, natura renaste si totusi, oboseala inca mai este prezenta. Dar aceste dificultati sunt normale. Metabolismul nostru trebuie sa se adapteze. Ajuta-l deci sa isi regaseasca energia, datorita unei buni igieni de viata si a unor « trucuri » naturale.

Trezitul de dimineata dificil, dificultati de concentrare pe timp de zi, sa nu mai vorbim despre alergia la polen si simptomele sale jenante. Chiar daca primavara este aici, nu toti se simt plini de energie. Iata deci cateva sfaturi stimulante pentru a-ti regasi energia.

Ai nevoie de cele mai bune obiceiuri alimentare. Nu vom repeta vreodata destul acest lucru- o alimentatie echilibrata si variata reprezinta un lucru esential pentru sanatatea fizica si mentala. Iar primavara revin in piata sau in magazine cele mai sanatoase si cele mai delcioase legume. Trebuie deci sa profiti neaparat pentru a consuma zilnic portia de 5 fructe si legume.

Bea un pahar cu suc de legume in fiecare dimineata. Daca vei consuma legume crude, vei reusi sa iti faci plinul de vitamine si de minerale. Sa nu uitam ca prepararea legumelor si caldura pot altera vitaminele. Dar unele persoane care au un intestin fragil se pot confrunta cu dificultati in digerarea acestora. Sucurile sunt insa cea mai buna idee. Sunt cele care pastreaza toti nutrientii, fara fibre care nu se pot diegra atat de usor.

Iata cateva exemple de sucuri cu legume de sezon:
– mar, castravete, spanac si marar.
– spanac, ananas si lamaie.

Fa o cura detox cu mesteacan. Si corpul tau are nevoie de « o curatenie de primavara ». Este principiul curei detox pe baza de mesteacan. Dar de ce tocmai acest arbore? Pentru ca seva sa se recolteaza primavara si pentru ca proprietatile sale sunt bine cunoscute.

Verifica sa nu ai carente in iod, fier sau magneziu. Starile de oboseala sau de iritabilitate pot indica faptul ca te confrunti cu anumite carente nutritionale. Adreseaza-te medicului sa iti prescrie anumite suplimente alimentare daca e cazul. In cazul in care ai grija sa ai o alimentatie variata nu va fi cazul.

Lasă un răspuns