Cum să trimiți aplicații prin Bluetooth pe Android

O intrebare destul de frecventa si care poate ajuta un numar destul de mare de persoane sa transfere aplicatii in urma schimbarii unui smartphone spre exemplu insa in egala masura si daca unele aplicatii nu sunt disponibile in tara in care te afli. Iata cum poti trimite aplicatii prin Bluetooth pe un alt telefon Android. Cu alte cuvinte, cum copiezi aplicatiile.

Activare Bluetooth si asociere aparate. Intai si intai trebuie sa incepi prin a activa Bluetooth si sa asociezi cele doua aparate pe care urmeaza sa le folosesti. Pentru a le asocia trebuie sa mergi in meniul Bluetooth si sa dai click simplu pe numele celuilalt aparat care apare. Un mesaj va aparea pe ambele aparate si trebuie sa dai click pe Conectare.

Descarcarea aplicatiei Bluetooth File Transfer. Aceasta aplicatie permite transferul unui numar mare de fisiere prin intermediul Bluetooth intre doua aparate asociate. Lanseaza aplicatia si da click pe butonul Meniu (jos, in partea dreapta, cele trei puncte verticale). Apoi da click pe More.

Da click apoi pe Trimite aplicatiile si alege aplicatiile pe care vrei sa le trimiti. Daca Bluetooth-ul tau este capricios atunci trebuie sa le trimiti una cate una. Valideaza apasand pe Trimite. Lasa-i timp aplicatiei sa caute aparatele conectate si apasa lung pe cel pe care vrei sa trimiti aplicatiile via Bluetooth. Apasa apoi pe Conectare. Odata transferul incheiat, vei gasi fisiere de tipul APK pe aparat pe care le vei putea apoi instala, autorizand in prealabil instalarea aplicatiilor provenite din surse necunoscute, in parametrii de securitate.

Practic, aplicatiile sau jocurile pe telefon pe care le descarcam sau le actualizam prin Wi-Fi apartin in mod oficial magazinului Google Play Market. Insa, daca nu esti acasa si te afli in afara retelei wireless, daca nu ai date mobile, trebuie sa iei in considerare aceasta varianta de a transfera aplicatia de la Android la Android prin Bluetooth. Trebuie sa stii ca transferul unei aplicatii deja instalate de la un telefon la altul prin Bluetooth este posibila doar prin folosirea unor terte programe. Utilitarul APK Extractor poate fi de un real ajutor in acest caz. Poate fi descarcat gratuit din Market. Atentie insa, inainte de a-l folosi trebuie sa verifici versiunea Bluetooth de pe ambele dispozitive. Instalezi aplicatia, creezi conturi si incepi o sesiune de transfer. La final va aparea un buton de conectare sau de creare a unui cont nou.

Lasă un răspuns