De ce ar trebui să consumi o linguriță de curcuma zilnic?

Unele alimente au proprietăţi medicinale atât de binefăcătoare, încât consumul lor zilnic, reprezintă o alegere excelentă pentru sănătate. Îţi vei ameliora starea de sănătate dar şi calitatea vieţii.

În acest articol vei afla de ce exoticul curcuma este o alegere excelentă pentru sănătate şi de ce ar trebui să fie consumat zilnic. Curcuma este o mirodenie miraculoasă, cu o mulţime de beneficii pentru sănătate:

– este anti-inflamatoriu. Curcumina din curcuma poate să reducă inflamaţiile şi problemele neplăcute cauzate de unele boli precum fibromialgia, oboseala cronică sau reumatismele. Dar se poate folosi şi în cazul în care te confrunţi cu inflamaţii ale căilor respiratorii sau ale tractului urinar.
– este anti-cancer. Curcuma te poate ajuta să previi cancerul datorită unor compuşi care nu lasă tumorile să se dezvolte. În plus, poate să reducă efectele secundare ale unui tratament pentru cancer.
– are un efect anti-oxidant. Curcuma poate să reducă efectele nocive ale radicalilor liberi din organism, datorită excelentelor sale proprietăţi anti-oxidante.
– are o acţiune benefică asupra digestiei. Poate facilita procesul digestiv, poate calma aciditatea, preveni ulcerele şi gastritele.
– este hepato-protector. Este cel care poate proteja funcţiile ficatului şi ale vezicii biliare, care poate preveni calculii biliari, ciroza şi icterul.
– este imuno-protector. Curcuma este cel care poate combate infecţiile şi care poate stimula sistemul imunitar în mod natural. Este deci foarte eficient atunci când încep să apară primele semne de răceală.
– este anti-depresiv. Curcuma este de mare ajutor şi atunci când suferi din cauza depresiei.
– este anti-alergic. Curcuma te poate ajuta să previi şi să diminuezi simptomele alergiei datorită proprietăţilor sale de a bloca imunoglobina E.

Poţi prepara cu ajutorul curcumei o băutură picantă, ideală pentru zilele reci de iarnă. Ai nevoie de o băutură vegetală pe bază de ovăz, de mei sau de migdale în care să fierbi ingredientele următoare: curcuma, scorţişoară, ghimbir, cardamom, scoarţă de portocală şi nucă de cocos.

Lasă un răspuns