House of Gucci: povestea adevărată a uciderii lui Maurizio Gucci

In filmul House of Gucci, asteptat pe marile ecrane in noiembrie 2021, Ridley Scott spune povestea asasinatului mostenitorului Maurizio Gucci (Adam Driver), asasinat comandat de fosta sa sotie, Patrizia Reggiani (Lady Gaga).

Aceasta drama sangeroasa si bogata in rasturnari de situatie a pasionat presa italiana timp de mai multe decenii datorita laturii glamour si infricosatoare deopotriva, in care sexul si tradarea servesc drept motor unui asasinat planificat de cea care va fi poreclita Vaduva Neagra. Si care va fi personajul central al acestui film realizat de Ridley Scott.

Pe data de 27 martie 1995, Maurizio Gucci, nepotul lui Guccio Gucci, mostenitor al celebrei case de moda italiene este impuscat pe treptele biroului sau din Milano. Sunt trase asupra sa trei gloante, doua il ating in spate si al treilea, fatal, in tampla. Portarul, martor al acestei scene si impuscat la randul sau in brat, incearca cu disperare sa il ajute pe Maurizio, in varsta de 46 de ani, in timp ce agoniza pe trotuar.

Este vorba de o reglare de conturi? Ancheta elimina rapid aceasta pista. Or, Maurizio Gucci a cedat, in urma cu doi ani, 50% din capitalul companiei sale unei societati de investitii cu sediul la Barhein, InvestCorp. Da, existau tensiuni in sanul consiliului de administratie, insa, conform autoritatilor italiene, nimic nu ar fi explicat un astfel de act.

Suspiciunile se indreapta imediat spre Patrizia Reggiani, fosta sa sotie, macinata de gelozie si obsedata de razbunare inca de la despartire. Provenita dintr-un mediu relativ modest, aceasta l-a cunoscut pe Maurizio la inceputul anilor 70. Se casatoresc doi ani mai tarziu si au impreuna doua fete, pe Allegra si Alessandra. Patrizia este supranumita Lady Gucci de o presa complet sedusa de imaginea ultra-glamour a cuplului.

In 1983, Maurizio pleaca intr-o calatorie de afaceri si nu se mai intoarce niciodata la domiciliul conjugal. Timp de doi ani Patrizia refuza categoric divortul insa este nevoita sa il semneze in 1994. Obtine custodia fetelor, o suma anuala echivalenta cu 200.000 de euro, un apartament la Milano si unul la New Yor, un yacht si bijuterii inestimabile. Insa, nimic nu pare sa o determine sa renunte la razbunare…

Lasă un răspuns