Importanța alegerii și schimbării anvelopelor

Legislatia actuala impune soferilor sa circule cu autoturismele ale caror anvelope sunt in conformitate cu conditiile meteo si cu anotimpul. Asadar, pe piata exista autoturisme de vara, de iarna sau autoturisme mixte, care pot fi folosite in orice conditii meteo si in orice anotimp, ultimele nici nu trebuie schimbate.

Proprietarii autoturismelor in marea lor majoritate ar fi tentati sa cumpere fie anvelope de vara si de iarna second hand si sa le schimbe mai des sau cauciucuri mixte, pe care sa le foloseasca pana cand se tocesc, fara a le schimba la modificarile bruste de temperatura.

Anvelope noi sau second hand?

Anvelopele noi sunt cele mai bune. Investitia initiala este mare, insa, daca sunt tinute in depozite in conditii perfecte, atunci vor permite circularea masinii fara probleme pe o perioada indelungata. Unele cauciucuri pot fi folosite vreme de cateva sezoane daca sunt bine intretinute si schimbate la timp. Cauciucurile se schimba toamna tarziu si primavara, iar soferii se bucura de utilitatea acestora chiar si cativa ani.

Anvelopele second hand, pe de alta parte, sunt mult mai ieftine, insa pot prezenta mici defecte sau urme de uzura, in functie de cat de mult au fost utilizate si de numarul de proprietari anteriori.

Anvelopele second hand nu trebuie sa fie mai vechi de cinci ani, mai ales in cazul celor de iarna, fiindca acestea sunt foarte importante pentru siguranta in trafic a soferilor dar si a celorlalti participanti.

Inainte de a face o asemenea investitie, proprietarul masinii trebuie sa verifice profilul anvelopelor, starea exterioara, starea interioara, marca, pretul si sa se asigure ca sunt corespunzatoare masinii pe care o conduc.

In concluzie, inainte de a echipa autoturismul cu anvelopele corespunzatoare anotimpului, soferii trebuie sa ia in calcul mai multe aspcte, care sunt legate intr-o mai mica sau mai mare masura de buget si sa ia cea mai buna decizie.

Lasă un răspuns