Te simți obosit pe timp de iarnă? Iată care sunt alimentele la care trebuie să apelezi

Vrei sa fii in forma in ciuda frigului de afara? In acest caz, cel mai bun sfat este urmatorul- trebuie sa apelezi la cele mai bune alimente contra oboselii. Vitamina C este ideala pentru a stimula sistemul imunitar. Anumite minerale si oligoelemente iti vor permite sa iti „trezesti” organismul si sa il fortifici.

Dar pentru a beneficia de aceste avantaje, trebuie sa alegi alimentele potrivite.

Kiwi, un fruct indispensabil pentru a lupta contra oboselii pe timp de iarna. Fructul kiwi este un fruct indispensabil pe timp de iarna. Este perfect pentru a te energiza si pentru a-ti intari in acelasi timp sistemul imunitar. Este foarte bogat in vitamina C. Un singur kiwi este de ajuns pentru a-ti acoperi nevoile zilnice. Adauga un kiwi deci meniului tau zilnic, la micul dejun de exemplu pentru a incepe ziua in plina forma si pentru a lupta contra oboselii hivernale. Nu uita ca trebuie sa te hidratezi cat mai bine. Fara apa, vitamina C este inutila.

Nucile de Brazilia iti vor proteja celulele pe timp de iarna. Sunt foarte interesante deoarece sunt campioane atunci cand vine vorba despre nivelul de potasiu. Acest oligoelement este foarte important pentru celule care te va ajuta sa reduci starea de oboseala si iti va intari imunitatea in acelasi timp. Nucile de Brazilia fiind cele mai bogate in potasiu, este de ajuns una singura pentru acoperi nevoile zilnice.

Ginsengul, cel mai bun aliat al iernii tale. Ginsengul este o radacina foarte interesanta care provine de la o planta medicinala din China. Este cea care poate stimula organismul obosit sau slabit. Este si mai interesant daorita faptului ca poate stimula concentrarea intelectuala. Deci te poate ajuta sa fii mai performant din punct de vedere intelectual si sa te mentii in forma.

Spanacul, un aliat de pret contra oboselii. Spanacul este un aliment sanatos cu o multime de beneficii. La fel ca si alte legume cu frunza verde, este foarte bogat in vitamine si nutrienti. Contine mai ales vitamina B9, dar si fier si magneziu deci este un aliat de pret contra oboselii hivernale. Te va ajuta sa te simti plin de energie si te va mentine in acelasi timp in cea mai buna stare de sanatate.

Patrunjelul, cel mai bun condiment al iernii. Patrunjelul este o planta aromatica plina de beneficii. Este foarte bogata in fier si in vitamina C. De notat ca vitamina C poate ameliora asimilarea fierului vegetal. Il poti folosi atat pentru salate cat si pentru preparatele tale calde. Iti va parfuma de minune preparatele si vei putea profita de minune de o multime de beneficii.

Lasă un răspuns