Te temi de superstiții?

Sunt pus destul de des în situații în care trebuie, ca să zic așa, să le fac pe plac unelor superstiții și să mă întorc din drum fiindcă uit chestii acasă, să îmi continui liniștit drumul deși mi-a trecut o pisică neagră prin față, să trec pe sub o scară deoarece restul trotuarului e ocupat și așa mai departe.

Până acum nu foarte mult timp mă cam temeam de acest lucru și după ce mi se întâmpla vreo astfel de fază cam trăiam cu frica că o să-mi meargă prost toate lucrurile și ghiciți ce! Datorită gândurilor negative pe care mi le făceam, cel puțin după mintea mea, reușeam să le materializez și într-adevăr să am parte de o zi destul de proastă.

După ce m-am gândit destul de mult pe tema asta și am citit și câteva cărți din domeniu am ajuns la concluzia că ar trebui să renunț la această frică cauzată de superstiții și să trăiesc puțin mai conștient decât până acum. Astfel am reușit să nu mai am nicio reținere când vine vorba de astfel de aspecte și să îmi pot vedea liniștit de drum chiar dacă mi-a trecut vreo pisică neagră prin față fără să fiu nevoit să fac 3 pași în spate sau fără să plec undeva în lipsa unui anumit obiect de teama că dacă mă voi întoarce acasă după el voi avea parte doar de ghinion.

În concluzie, pentru mine superstițiile nu mai există. Sau, aș putea spune că există, însă numai dacă vrem noi să existe. Încercați să trăiți cât mai conștient. Gândindu-vă la trecut s-ar putea să regretați anumite lucruri, gândindu-vă la viitor o să vă aveți așteptări care probabil o să vă dezamăgească. Cel mai corect ar fi să vă gândiți doar la prezent, deci să trăiți mai conștient, și astfel vă veți putea atinge și visele din viitor și vă veți putea împăca și cu ideea necazurilor din trecut.

Lasă un răspuns