The Night (2021) – un film palpitant

La inceput, The Night ne introduce in cultura unui cuplu de iranieni care traiesc pe pamant american. Petrecem o ora si cateva minute alaturi de aceste personaje si intram rapid in joc. Hotelul Normandie, unde are loc o mare parte din actiunea acestui film ne ofera o serie de decoruri impozante. Se reia astfel principiul hotelului pierdut, in care personajele se trezesc captive. La scurt timp, atmosfera se vrea extrem de psihologica si in urma unor salturi destul de simpatice de altfel, filmul prinde radacini si nu ne mai lasa pana la revelatia finala. Cu toate acestea, The Night nu ne ofera nimic nou. Aceasta poveste a fost deja vazuta insa, ceea ce iese in evidenta este subtextul psihologic care ne scufunda intr-o cultura fascinanta.

Un cuplu de iranieni se trezesc inchisi intr-un vechi hotel american alaturi de fiica lor in varsta de un an. In timp ce incearca sa gaseasca o cale de iesire, o forta exterioara ii determina sa isi impartaseasca secretele pe care le tineau ascunse unul fata de altul…

The Night este un film pe mai multe etaje. Este un veritabil foileton care se degusta cu adevarat etaj cu etaj. Dupa o seara in care personajele noastre au petrecut momente frumoase impreuna, cosmarul poate incepe si Kourosh Ahari dovedeste o reala placere in decuparea filmului din cosmar in cosmar. Chiar daca scenariul nu este tocmai original, executia sa este aici interesanta. Shahab Hosseini este o revelatie interesanta in acest film. Nu cunoastem actorul insa reuseste sa ne impresioneze deoarece ne ofera ce are el mai bun. Jocul sau este infrumusetat prin grija speciala adusa punerii in scena: folosirea luminilor, decorul hotelului in care ne ratacim cu usurinta.

Drept urmare, este un film claustrofob caruia ii place sa ne dea palpitatii din cand in cand, pe parcursul vizionarii. The Night este o surpriza de-a dreptul placuta.

Lasă un răspuns