Top 5 alimente detox de consumat în sezonul estival

Orice ar fi, în fiecare anotimp, cel mai bine ar fi să privilegiezi o alimentație naturală, de sezon. Mai întâi datorită prospețimii alimentelor dar și pentru calitățile lor detox care răspund nevoilor momentului.

Iată deci care sunt legumele și fructele de privilegiat în sezonul estival pentru a fi în formă. Alege să consumi cât mai multe alimente antioxidante care au capacitatea de a te face să te simți mai lejeră și care sunt excelente pentru sănătate.

Salata verde. Trebuie să fie cel mai bun aliat al tău vara. Are un nivel ridicat de apă- 70% și are drept efect drenarea toxinelor. Vine și cu o senzație de sațietate durabilă, conține foarte puține calorii și foarte multe vitamine- A, B, C și E.

Busuiocul. Trebuie să se transforme în păcatul tău vinovat din sezonul estival. Este perfect alături de salatele de vară, cu roșii dar și de sucurile smoothie răcoritoare. Busuiocul este un concentrat de antioxidanți și de vitamine.

Dovlecelul. Este foarte bogat în potasiu și conține un nivel de peste 95% în vitamina C și apă. Conține foarte puține calorii și se poate prepara într-o mulțime de feluri, de la salate până la cele mai gurmande preparate la grătar.

Prazul. Face parte din aceeași familie ca și usturoiul sau ceapa și are aceleași proprietăți anti-bacteriene. Se poate digera însă mult mai ușor. Prazul este o legumă purificatoare și diuretică, foarte bogată în fier și magneziu. De consumat alături de pește sau în quiche pentru cei mai gurmanzi.

Pepenele galben. Este cel mai gurmand fruct la verii, foarte bogat în vitamine și oligoelemente. Este și diuretic, bogat în betacaroten care se transformă în vitamina A, excelentă pentru piele. Carotenul are și cele mai interesante proprietăți antioxidante. Pepenele roșu este și el o delicatesă, cel mai bogat în apă și în licopen.

Lasă un răspuns