Top destinații neașteptate de descoperit în anul 2020

Daca in anul 2020 iti doresti sa descoperi cele mai originale si mai inedite destinatii, in acest caz acest articol te va inspira cu siguranta.

Principalul scop sau criteriu – sa se evite turismul de masa pentru a trai cele mai originale experiente.

Armenia intre legende si traditii. Cea mai frumoasa intersectie dintre Armenia si Europa, aceasta destinatie turistica este leaganul unei civilizatii ancestrale. A fost unul din primele state care s-a convertit la crestinism in anul 301 dupa Hristos. Muntii din aceasta tara ascund deci o multime de biserici minunate, inscrise in Patrimoniul Mondial Unesco. Peisajele sale exceptionale iti vor taia cu adevarat respiratia.

Aici te vei bucura de o incredibila ospitalitate, de bogatia peisajelor sale minunate si de un patrimoniu cultural si medieval de exceptie.

Romania si comorile sale arhitecturale. Stim foarte bine ca tara noastra are o istorie unica. Peisaje naturale spectaculoase, cetati medievale si castele cu o arhitectura feerica. Dar si una din cel mai mari biodiversitati din Europa, cu muntii impozanti inzapeziti, coline verzi, plaje minunate, dar Si Delta Dunarii, un loc unic in lume. Sa nu mai vorbim despre comorile sale arhitecturale- 8 locuri fiind deja inscrise in Patrimoniul Unesco.

Sardinia, Perla Mediteranei. Plaje paradiziace, liniste, comori unice, gastronomie… decor de paradis, toate te asteapta aici, mai ales la Costa Smaralda. Dar si satucul pitoresc Bosa cu casute multicolore.

Estonia, o minunatie Baltica. O tara foarte surprinzatoare, Estonia te asteapta cu o bogatie culturala minunata, mai ales in minunata sa capitala, Tallin.

Chile. Un pamant al vulcanilor, al fiordurilor, al desertului si al ghetii in acelasi timp deci plin de contraste, va fi cu siguranta pe placul celor care adora sa se plimbe sau sa se catere.

Uzbekistan. Una din cele mai inchise tari din lume, incearca sa se deschida inspre lumea exterioara si se pare ca a facut din turism prioritatea sa numarul 1. Trebuie deci sa descoperi neaparat Samarcande, comoara sa turistica.

Etiopia. Niciodata colonizata, Etiopia reprezinta un caz unic din continentul african. Impregnata de legende si de traditii, aceasta destinatie are numeroase atuuri- vestigii antice, biserici- padure unice in lume, cele mai variate peisaje…

Iordania. In ciuda dimensiunilor sale modeste, Iordania este o destinatie turistica ce propune o diversitate de peisaje uimitoare. Aici poti descoperi Marea Moarrta, muntii impresionanti, deserturi de nisip sau cele mai idilice campii.

Filipine. Acest arhipelag de aproape 7000 de insule este un veritabil paradis pentru toti cei care adora natura, dar si scufundarile. Aici vei gasi si Arhipelagul Palawan, in Triunghiul de Corali, unde vei descoperi cea mai mare biodiversitate marina din lume.

Madagascar. Tara lemurienilor, ofera cele mai frumoase posibilitati de trekking in inima celor mai frumoase peisaje din Africa. Dar aici vei gasi si cele mai frumoase atractii balneare la Insula Nosy sau in Golful Diego Suarez.

Lasă un răspuns